Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Συνάντηση του Δημάρχου Φ. Χατζηδιάκου με το σωματείο του ΕΚΑΒ Ρόδου!!!


Συνάντηση με τα νέα μέλη του εργασιακού σωματείου ΕΚΑΒ είχε σήμερα Πέμπτη 01 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κος Πόκκιας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κος Κορναρόπουλος, ενώ για το Σωματείο συμμετείχαν ο πρόεδρος κος Τσιώρας, ο γραμματέας κος Αντωνάκης, ο ταμίας κος Κουτσόπουλος, και ο σύμβουλος κος Κούντρας.
Πέραν της εθιμοτυπικής γνωριμίας με το νέο σωματείο, συζητήθηκαν λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα ο κος. Χατζηδιάκος ενημερώθηκε για την επικείμενη παράδοση του νέου κτιρίου που θα στεγάσει τις Υπηρεσίες του ΕΚΑΒ και αναμένεται να λύσει λειτουργικά προβλήματα της Υπηρεσίας.
Ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στη χρόνια και σοβαρή υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, αφού πλέον δεν μπορούν να επανδρωθούν όλα τα λειτουργικά ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση ούτως ώστε να καλύψουν όλο το νησί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία. Συγκεκριμένα, λειτουργούν δυο ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση στην πόλη, ένα στην ανατολική πλευρά, ενώ το ασθενοφόρο της δυτικής πλευράς λειτουργεί διακοπτόμενα, ενώ για να καλυφθεί πλήρως το νησί απαιτούνται πέντε ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση.


Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα αυτό, το οποίο γίνεται πιο οξύ κατά τους θερινούς μήνες λόγω της τουριστικής κίνησης και τη σοβαρή αύξηση των εκτάκτων περιστατικών, αντιμετωπιζόταν με εποχικές μετακινήσεις ή ολιγόμηνες προσλήψεις από τη κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ. Φέτος ωστόσο, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε ότι δεν υπήρξε αντίστοιχη πρόβλεψη για τη Ρόδο όπως για άλλους τουριστικούς προορισμούς, με συνέπεια εάν δεν υπάρξει κάτι νεότερο, τους επόμενους μήνες να εμφανιστούν σοβαρά προβλήματα.


«Δεν πρέπει να παίζουμε με την υγεία» τόνισε ο κος. Χατζηδιάκος κλείνοντας τη συνάντηση, ευχαριστώντας το Σωματείο για την ενημέρωση, ενώ υποσχέθηκε ότι η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει το ΕΚΑΒ και το Σωματείο των εργαζομένων, αφού η εξασφάλιση της πλήρους κάλυψης του νησιού είναι ζήτημα σοβαρό για την υγεία τόσο των Ροδίων, όσο και των επισκεπτών. Για το σκοπό αυτό θα προβεί σε άμεσες ενέργειες προκειμένου εντός των επόμενων ημερών να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσες αλλά και μακροπρόθεσμες λύσεις στο πλαίσιο της διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου