Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Επίθεση σε Διασώστρια του ΕΚΑΒ!!!


Το περιστατικό σημειώθηκε ξημερώματα Σαββάτου όπου θύμα επίθεσης έπεσε μια Διασώστρια του ΕΚΑΒ στην στάση του μετρό Ευαγγελισμός (Αθήνα) όταν αυτή και ο συνάδελφος της κλήθηκαν για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε ασθενή που βρίσκονταν εκεί.

Ο "ασθενής" υπό την επήρεια μέθης επιτέθηκε στην Διασώστρια του ΕΚΑΒ που μαζί με τον συνάδελφο της εκείνη την ώρα προσπαθούσαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Ο υποτιθέμενος ασθενής κατάφερε να χτυπήσει με μπουνιές και κλωτσιές την Διασώστρια η οποία όμως δεν έχασε την ψυχραιμία της και κάλεσε σε βοήθεια μέσω του ασύρματου. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά κατέφθασαν τρία ασθενοφόρα που έσπευσαν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους. Στη θέα των Διασωστών που έσπευσαν σε βοήθεια ο δράστης ξαναμετατράπηκε σε ασθενή προσποιούμενος κοιλιακό άλγος. Όσο συνέβαιναν όλα αυτά το κέντρο του ΕΚΑΒ είχε καλέσει ήδη την αστυνομία που όμως άργησε να έρθει με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή ο δράστης καθώς τα πληρώματα που ήταν εκεί δεν είχαν το νομικό δικαίωμα να τον καταστείλουν. Για κακή του τύχη όμως ξέχασε μέσα στον πανικό του μια τσάντα που παραδόθηκε στην αστυνομία από τους Διασώστες του ΕΚΑΒ και έτσι θα ακολουθηθεί η νομική διαδικασία που προβλέπεται. Αναμένεται να κατατεθεί μήνυση από την υπηρεσία κατά του συγκεκριμένου κυρίου που θέλησε να ευχαριστήσει με μπουνιές και κλωτσιές τους επαγγελματίες υγείας που βρέθηκαν εκεί για να τον βοηθήσουν.

Τέτοια περιστατικά είναι δυστυχώς αρκετά και πολλές φορές απλά δεν καταγράφονται όπως θα έπρεπε. Οι Διασώστες του ΕΚΑΒ διακινδυνεύουν καθημερινά την σωματική τους ακεραιότητα καθώς καλούνται να επιληφθούν σε δύσκολες καταστάσεις όπου δεν μπορεί να υπάρχει ουσιαστικά κανένα μέτρο προφύλαξης. Θα πρέπει η νομική υπηρεσία να εξαντλεί κάθε νομικό μέσο ώστε να αισθάνονται τουλάχιστον οι Διασώστες της ότι θα έχουν την απαραίτητη στήριξη όταν αυτή χρειάζεται.

Ευχόμαστε καλή ανάρρωση σωματική και ψυχική στην Διασώστρια που δέχτηκε επίθεση και καλή δύναμη για την συνέχεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου