Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Ματίνα Παγώνη: Το σύστημα Υγείας πρέπει να σέβεται τον ασθενή!!!


Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε επανειλημμένως στην διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στο iatropedia την ανάγκη να υπάρξουν σωστές παρεμβάσεις και επαρκής χρηματοδότηση στην Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια φροντίδα Υγείας ώστε να εξυπηρετούνται σωστά οι ασθενείς και να εργάζονται σε ανθρώπ[ινες συνθήκες γιατροί και νοσηλευτές.


"Πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσουμε την μετανάστευση νέων γιατρών στο εξωτερικό", είπε η κυρία Παγώνη και πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με καλύτερη οργάνωση των νοσοκομείων και προσλήψεις μονίμων!
"Θα δώσει πάλι ο υπουργός Υγείας με νομοθετική ρύθμιση, παράταση στην θητεία των επικουρικών γιατρών στα νοσοκομεία αλλά αυτό δεν είναι λύση ούτε για τα νοσοκομεία ούτε και για τους ίδιους τους γιατρούς", τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.
Εξάλλου, για τις εφημερίες στα νοσοκομεία στηλίτευσε το φαινόμενο των "ράντζων" μετά από κάθε γενική εφημερία και θύμισε ότι η μόνη περίοδος που είχαν εκλείψει, ήταν επί υπουργίας Νικήτα Κακλαμάνη επειδή είχε οργανώσει καλύτερα το σύστημα διακομιδών ώστε τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να μοιράζουν τα περιστατικά σε περισσότερα νοσοκομεία.
Η κυρία Παγώνη εξάλλου είπε ότι ο κ. Ξανθός τους ενημέρωσε για προκήρυξη 450 γιατρών για την στελέχωση ξεχωριστών τμημάτων ΤΕΠ στα νοσοκομεία και για την οργάνωση των 236 ΤΟΜΥ και των 4-5 Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου με 24ωρη λειτουργία. Ωστόσο σχολίασε ότι υπάρχουν κενά στον σχεδιασμό καθώς δεν έχουν προβλεφθεί ούτε οι ακριβείς αρμοδιότητες των γενικών γιατρών ούτε και η ακριβής σχέση των ΤΟΜΥ με τα νοσοκομεία.
Όσο για τους επικουρικούς και τις συνταξιοδοτήσεις τόνισε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου λήγει η θητεία τους ενώ στα τέλη Δεκεμβρίου θα υπάρξουν και πολλές συνταξιοδοτήσεις που θα ερημώσουν το ΕΣΥ...
Παρακολουθήστε παρακάτω τη συνέντευξη:
(Δυστυχώς τεχνικό πρόβλημα μας στέρησε τα τελευταία λεπτά της συνέντευξης που κόβεται απότομα...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου