Αλλάζει άρδην το μοντέλο προσλήψεων προσωπικού στην υγεία, με το πρώτο βήμα, να πραγματοποιείται στους νοσοκομειακούς γιατρούς.
Αυτό τόνισε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στο ραδιόφωνο του Alpha 989, σημειώνοντας ότι το σημερινό μοντέλο είναι γραφειοκρατικό, δυσκίνητο και χρονοβόρο και πρέπει να αλλάξει. Ήδη τώρα μελετάμε ένα τρόπο επιτάχυνσης και αλλαγής όλου του μοντέλου πρόσληψης των νοσοκομειακών γιατρών σε πρώτη φάση, τόνισε.
Οι προσλήψεις το επόμενο διάστημα πάντως, θα είναι στοχευμένες προκειμένου να ενισχυθούν τμήματα, όπου κατά τεκμήριο ταλαιπωρούνται οι πολίτες, σύμφωνα με τον υπουργό. Τέτοια τμήματα είναι τα ΤΕΠ, τα χειρουργεία, τα εργαστήρια, όπου υπάρχει επίσης αναμονή για τη διενέργεια εργασιακών εξετάσεων.
Θα είναι στοχευμένη η παρέμβαση αυτών των 2.000 θέσεων τις οποίες θα προκηρύξουμε τώρα αρχές του 2017, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το ΑΣΕΠ επίσης, συνέχισε, «έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο και χρονοδιαγράμματα με τα οποία κινείται. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτούς τους ρυθμούς αλλά γίνονται βήματα».
Ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε ακόμη στο ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ με την πρόσληψη 4.000 εργαζομένων, δηλαδή νοσηλευτών, παραϊατρικού προσωπικού, βοηθητικού προσωπικού κλπ. οι οποίοι θα προσληφθούν μέσα στο Φλεβάρη με 12μηνη σύμβαση και με πλήρη δικαιώματα. Μας έχει εγγυηθεί ο ΟΑΕΔ, τόνισε ο κ. Ξανθός, ότι μέσα σε ένα δίμηνο θα έχει ολοκληρωθεί η προκήρυξη και θα έχουν τοποθετηθεί αυτοί οι άνθρωποι στα δημόσια νοσοκομεία. Ο υπουργός Υγείας, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή, «μεγάλη μαζική ένταξη ανθρώπινου δυναμικού στο σύστημα υγείας» που θα δώσει στην κυβέρνηση την άνεση χρόνου να ολοκληρωθεί ή να επιταχυνθεί, ο ρυθμός ολοκλήρωσης των προσλήψεων του μόνιμου προσωπικού.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Χαριτάτου εάν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα στο σύστημα υγείας, ο κ. Ξανθός απάντησε:
«Όχι φυσικά. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα που υπάρχει. ιδιαίτερα από τη λειτουργία των τμημάτων επειγόντων περιστατικών όπου σήμερα συσσωρεύονται εξαιτίας της διάλυσης η οποία έχει υπάρξει στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που ήταν και αυτή ένα φίλτρο το οποίο εμπόδιζε την υπερσυσσώρευση περιστατικών στα δημόσια νοσοκομεία».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου