Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Ο εμβολιασμός επιλέκτων καλά κρατεί

 


Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο» κάνει λόγο για «φιάσκο κυβέρνησης και διοίκησης του νοσοκομείου, με τον εμβολιασμό των διορισμένων μελών της κυβέρνησης στο Δ.Σ. οι οποίοι δεν έχουν καμία φυσική παρουσία στο νοσοκομείο», παίρνοντας τη θέση εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

«Kανένας μη υγειονομικός δεν έχει εμβολιαστεί», επέμενε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, την ώρα που οι καταγγελίες εργαζομένων στο ΕΣΥ για ρουσφετολογικούς εμβολιασμούς δεν έχουν τέλος.

Μετά τον συνωστισμό υπουργών και παρατρεχάμενων στο «Σωτηρία» για να εμβολιαστούν «συμβολικά» με τις πρώτες δόσεις του εμβολίου -παίρνοντας τη σειρά μαχητών της πρώτης γραμμής και ακυρώνοντας την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών- ήρθαν οι καταγγελίες εργαζομένων στο «Λαϊκό» για ρουσφετολογικούς εμβολιασμούς μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και των συνεργατών τους στο νοσοκομείο («Ρουσφέτια», «Εφ.Συν.» 12/1/2021). Πριν από λίγες μέρες είχαμε αποκαλύψει αντίστοιχη απόπειρα στο «Σωτηρία», πάλι από την Ιατρική Σχολή («Ψηφίστε με, θα σας εμβολιάσω», «Εφ.Συν.» 8/1/2021). Ακολούθησε η επιβεβαίωση προσέλευσης συνταξιούχων καθηγητών για τον εμβολιασμό τους από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του νοσoκομείου («Εμβολιασμοί με... μπαϊπάς στο Λαϊκό», «Εφ.Συν.» 16/1/2021) και τώρα οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου καταγγέλλουν και στο νησί τους εμβολιασμούς επιλέκτων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο» κάνει λόγο για «φιάσκο κυβέρνησης και διοίκησης του νοσοκομείου, με τον εμβολιασμό των διορισμένων μελών της κυβέρνησης στο διοικητικό συμβούλιο οι οποίοι δεν έχουν καμία φυσική παρουσία στο νοσοκομείο», παίρνοντας τη θέση εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή (νοσοκομείο, ΕΚΑΒ-Κέντρα Υγείας κ.λπ.).

Ετσι, «ενώ τα μέλη του Δ.Σ. χωρίς ντροπή ανεβάζουν και φωτογραφίες στο διαδίκτυο καμαρώνοντας για την αναξιοκρατία κυβέρνησης και διοίκησης, το υγειονομικό προσωπικό, σαν “δεύτερης” κατηγορίας άτομα, προτρέπεται να γραφτεί στην πλατφόρμα εμβολιασμού», καταγγέλλουν.

Ναυάγιο

Οι εμβολιασμοί των υγειονομικών ολοκληρώθηκαν. Σειρά πήραν από το Σάββατο οι άνω των 85, στα νοσοκομεία αντί στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας. ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ έχουν καταγγείλει ότι μετά τη μετατροπή του ΕΣΥ σε σύστημα μίας νόσου (δήθεν για να μειωθεί η διασπορά), τώρα έχουμε τη μετατροπή των νοσοκομείων σε εμβολιαστικά, διακινδυνεύοντας, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, να υπονομευτεί ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Θυμίζουν ότι τα εμβολιαστικά κέντρα στα νοσοκομεία δημιουργήθηκαν προσωρινά και στελεχώθηκαν με το λιγοστό προσωπικό των νοσοκομείων με αποκλειστικό σκοπό να εμβολιάσουν τους υγειονομικούς.

Η γενική συνέλευση των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά, που συνήλθε εκτάκτως το Σάββατο, καταγγέλλει «απαράδεκτους εκβιασμούς σε βάρος ειδικευομένων και εξειδικευομένων του νοσοκομείου να παρατήσουν τις κλινικές τους και την εκπαίδευσή τους και να αναλάβουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν σχετικά με τους εμβολιασμούς», μετακινήσεις «γιατρών του νοσοκομείου (μεταξύ των οποίων αναισθησιολόγος και ειδικευόμενοι) για να στελεχώσουν επ’ αόριστον “εμβολιαστικές γραμμές” στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής “Αγία Βαρβάρα”» και παιδιάτρων με το ίδιο πρόσχημα προς Κέντρα Υγείας!

www.efsyn.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου