Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Η ΒΙΚΟΣ στο πλευρό του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας

 

Το ισχυρότερο φάρμακο, το πιο ενισχυτικό του ανθρώπινου οργανισμού είναι, λένε, η αισιοδοξία, η ψυχική δύναμη, η διάθεση του ασθενούς να δώσει τη μάχη χωρίς να το βάλει κάτω. Αυτή η συνθήκη είναι ίσως πιο επίκαιρη και απαραίτητη στην πανδημία της λοίμωξης-Covid, η οποία έφερε ολόκληρο τον πλανήτη σε κατάσταση συναγερμού εδώ και έναν χρόνο.

Οι ασθενείς - φορείς του νέου, εξαιρετικά μεταδοτικού κορωνοϊού, έχουν ανάγκη από πλήρη απομόνωση. Οι φίλοι, οι συγγενείς, όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα πρέπει να μείνουν μακριά για όσο θα δίνουν τη μάχη της ανάρρωσης. Κι αυτό είναι ίσως το δυσκολότερο στοιχείο μιας νοσηλείας Covid-19. Ο ασθενής αποκόβεται και, πέρα από τον κίνδυνο για την υγεία του, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ακόμη δύσκολη συνθήκη. Αυτήν του φόβου, του άγχους, της ανασφάλειας.

Τότε, ακριβώς, γίνεται μεγαλύτερη η ανάγκη για ένα "παράθυρο στον κόσμο", το οποίο θα θέσει τον νου και την ψυχή σε κατάσταση θετικής λειτουργίας, που θα επιτρέψει στον νοσηλευόμενο συνάνθρωπό μας να συνεχίσει να αισθάνεται – και να είναι – συμμέτοχος στα δρώμενα του κόσμου, μέλος ενεργό της κοινωνίας, κριτικός πολίτης, μαχητής και όχι παθητικός και φοβισμένος ασθενής. 

Τη σημασία αυτού του "παραθύρου" αναγνώρισε η εταιρία Βίκος και αποφάσισε να ενεργήσει επιβεβαιώνοντας και εμπράκτως το μήνυμά της: "Δύναμή μας (είναι) αυτό που κουβαλάμε στην ψυχή μας. Είναι ο άνθρωπος νερό και μοιάζει τόσο φυσικό το να κυλάμε. Μαζί να προχωράμε".

Αυτό το "μαζί" η ΒΙΚΟΣ το κάνει πράξη παρέχοντας 25 τηλεοράσεις και 25 κεραίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, για να τοποθετηθούν στις Μονάδες Λοιμωδών, όπου νοσηλεύονται περισσότεροι από το 85% των ασθενών που εισάγονται με Covid-19. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία τείνει χείρα βοηθείας προς το σύστημα Υγείας, όμως τούτη τη φορά αποφάσισε ότι πρέπει να εστιάσει στον άνθρωπο περισσότερο απ’ όσο στη δομή της Υγείας.

Γι’ αυτό δεν έβαλε μόνο τον ασθενή στο κέντρο της προσοχής της, αλλά και τον διασώστη του ΕΚΑΒ, αυτόν που θα κληθεί να διακομίσει τον αδύναμο ασθενή όταν το μεγάλο ιικό φορτίο έχει επιβαρύνει τον οργανισμό του. Είναι η ώρα που ο διασώστης πρέπει να μείνει ασφαλής. Για να μπορεί και αυτός να παραμείνει ενεργός μαχητής, για να μπορεί να συνεχίσει χωρίς εμπόδια την αναντικατάστατη δουλειά του.

Αυτή την ασφάλεια αποφάσισε η ΒΙΚΟΣ να ενισχύσει. Προσφέρει λοιπόν, για τον σκοπό αυτόν, 480 ολόσωμες φόρμες μιας χρήσης τύπου TYVEK για τους διασώστες του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας με σκοπό την προφύλαξή τους από την καθημερινή έκθεση στον ιό.

Προφανώς δεν είναι τυχαίο το ότι η νέα εταιρική επικοινωνία της ΒΙΚΟΣ είναι ένας ύμνος στην ανθρώπινη δύναμη. "Δεν είναι κύκλος η ζωή, είναι γραμμή δυναμική κι ανοίγει πάντα εκεί που φαίνεται κλειστή" είναι μια από τις φράσεις που ξεχωρίζουν. Και είναι απολύτως ταιριαστή με την πρακτική της, με τον χαρακτήρα της, αφού επιβεβαιώνεται σε κάθε της βήμα και πρωτοβουλία.

Ο στόχος της είναι να επιβεβαιώνεται στην πράξη η προσμονή και η ελπίδα κάθε ανθρώπου στις δύσκολες στιγμές του: "Χείμαρρος πάνω στο βουνό, μέχρι το έδαφος να βρω, ώστε από εκείνη τη στιγμή ν’ αρχίσω πάλι απ’ την αρχή. Αυτό είμαστε".

www.capital.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου