Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Στερούν εμβόλια από τους υγειονομικούς για τους διορισμένους στο Δ.Σ. του νοσοκομείου Χίου

 


Βαρύ κατηγορώ απευθύνει σε κυβέρνηση και διοίκηση του νοσοκομείου Χίου το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ), επειδή την ώρα ακριβώς που μένουν εκτός εμβολιασμού οι υγειονομικοί πρώτης γραμμής, εμβολιάζονται οι διορισμένοι και άσχετοι με την υγειονομική δραστηριότητα του νοσοκομείου μέλη του διοικητικού του συμβουλίου.

Όπως είχε αποκαλύψει από το πρωί της Παρασκευής, 15 Ιανουαρίου 2021, ο astraparis.gr («Εμβόλια υπάρχουν για τους… άλλους»), σήμερα το πρωί έσπευσαν να εμβολιασθούν τα μέλη του Δ.Σ., ενώ οι υγειονομικοί μένουν εκτός προγράμματος ελλείψει εμβολίων και παραπέμπονται στην λίστα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το ΣΕΣΝΟΧ αναφέρει τα εξής:

«Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από τις χθεσινές καταγγελίες του Δ.Σ. του σωματείου για την ανεπάρκεια των εμβολίων στο νησί, ήρθε η επιβεβαίωση. Για άλλη μια φορά κυβέρνηση και διοίκηση μας έδειξαν πόσο «στηρίζουν» τα δημόσια νοσοκομεία και τους εργαζόμενους σε αυτά. Το φιάσκο κυβέρνησης και διοίκησης νοσοκομείου Χίου συνεχίζεται και σήμερα, με τον εμβολιασμό των διορισμένων μελών του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου.

Σήμερα, τελευταία μέρα εμβολιασμού για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, αφού από αύριο ξεκινάει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού άνω των 85, αντί να εμβολιαστούν εργαζόμενοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή (νοσοκομείο, ΕΚΑΒ, κέντρα υγείας κ.λπ.), εμβολιάζονται τα διορισμένα μέλη της κυβέρνησης στο Δ.Σ., οι οποίοι δεν έχουν καμία φυσική παρουσία στο νοσοκομείο.

Έτσι, ενώ τα μέλη του Δ.Σ. χωρίς ντροπή ανεβάζουν και φωτογραφίες στο διαδίκτυο, καμαρώνοντας για την αναξιοκρατία κυβέρνησης και διοίκησης, το υγειονομικό προσωπικό, σαν “δεύτερης” κατηγορίας άτομα, προτρέπονται να γραφτούν στην πλατφόρμα εμβολιασμού.

Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι «Αιδώς Αργείοι» .

Απαιτούμε την άμεση εμβολιαστική κάλυψη όλων των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας του νησιού, σύμφωνα με τα αμιγώς επιστημονικά κριτήρια, χωρίς να υπεισέρχονται άλλοι παράγοντες.

Από χειροκροτήματα και κροκοδείλια δάκρυα χορτάσαμε».

astraparis.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου