Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ανανεώθηκε κατά 50% ο στόλος του ΕΚΑΒ Βόλου


Κατά 50% ανανεώθηκε ο στόλος του ΕΚΑΒ Βόλου, με την παραλαβή σήμερα τριών ασθενοφόρων (το ένα 4Χ4) και μιας κινητής μονάδας, που αποτελούν δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος και αναμένεται να λύσουν πολλά προβλήματα, καθώς υπάρχουν ήδη αποσύρσεις ασθενοφόρων που έχουν διανύσει πάνω από 500.000 χλμ. και πρέπει να αντικατασταθούν.
Η παραλαβή των ασθενοφόρων έγινε παρουσία της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Βασιλικής Αυγέρη, που δεσμεύτηκε να καλύψει δύο θέσεις στο ΕΚΑΒ Βόλου και στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, ενόψει του Πάσχα και του καλοκαιριού.
Το ΕΚΑΒ Βόλου, αντιμετωπίζει πρόβλημα με το προσωπικό, καθώς πρέπει να προσληφθούν δέκα άτομα ακόμη, για να βγαίνουν οι βάρδιες και οι εργαζόμενοι τα ρεπό και στις άδειές τους χωρίς πρόβλημα.




Η κ. Αυγέρη χαρακτήρισε την προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σημαντική ειδικά σε μια περίοδο που το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες. «Μπορούμε έτσι να προσφέρουμε προνοσοκομειακή ιατρική και ασφάλεια τους πολίτες», τόνισε η διευθύντρια και εξήγησε ότι ακόμη δεν έχει γίνει ο προγραμματισμός για το πως θα κατανεμηθούν τα 13 ασθενοφόρα που θα παραληφθούν με τη λήξη του διαγωνισμού που κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018.




Η κ. Αυγέρη επισήμανε ότι όλα τα ασθενοφόρα θα ανήκουν στη δύναμη του ΕΚΑΒ στο Βόλο. Επιπλέον ανέφερε ότι το προσωπικό που καλύπτει τις ανάγκες της υπηρεσίας στο Βόλο λειτουργεί οριακά, και ότι έχει βγει μια προκήρυξη για την πρόσληψη δύο ατόμων για το Βόλο και δύο ατόμων για τη Σκιάθο. «Αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα καλύψουμε τις θέσεις με μετακινήσεις από άλλες περιοχές», ανέφερε.
Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου, Παναγιώτης Δαρειώτης, επισήμανε ότι ο στόλος των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία θα ανανεωθεί αν παραληφθούν ακόμη τέσσερα ασθενοφόρα από το διαγωνισμό της Περιφέρειας. «Είναι ουσιαστικό να έχουμε ασφαλή αυτοκίνητα, γιατί το εργαλείο του διασώστη είναι το αυτοκίνητο. Το 2004 είχαν έλθει 10 ασθενοφόρα, τώρα παραλάβαμε τέσσερα, πήραμε τώρα τέσσερα και αν έλθουν άλλα τέσσερα, συν τη μονάδα που πήραμε το 2009, θα είμαστε πλήρης», δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.
Τα τέσσερα νέα ασθενοφόρα έχουν πολύ καλό εξοπλισμό και πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει 163 ίππους και κατασκευάστηκαν στην Πορτογαλία. «Ο εξοπλισμός είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή διεθνώς», επισήμανε ο κ. Δαρειώτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου