Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Υπερσύγχρονο ασθενοφόρο 4Χ4 θα καλύψει τις ανάγκες του Πηλίου


Στον Βόλο θα σταλεί το ένα από τα τέσσερα ασθενοφόρα που δώρισε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες διακομιδής ασθενών στην περιοχή του Πηλίου. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο και με δυνατότητα τετρακίνησης όχημα. Τα άλλα τρία θα καλύψουν τις ανάγκες σε Ελασσόνα, Μουζάκι και Καλαμπάκα.
Σύμφωνα με δηλώσεις της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Βασιλικής Αυγέρη στην ΕΡΤ, «με την παραλαβή των τεσσάρων νέων ασθενοφόρων ενισχύεται σημαντικά η δύναμη ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και καλύπτουμε τις ανάγκες σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Ήδη ξεκίνησε η εκπαίδευση των πληρωμάτων πάνω στην τεχνολογία των ιατρικού εξοπλισμού των νέων ασθενοφόρων και ευελπιστούμε μέχρι το τέλος του 2018 να έχουμε και τα 13 ασθενοφόρα μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ».
Η ίδια τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να συντηρηθούν οι υπάρχουσες μονάδες και σε περίπτωση που δεν επισκευάζονται οι βλάβες που παρουσιάζουν να αποσύρονται.
Τέλος, για την κάλυψη των κενών σε προσωπικό η κ. Αυγέρη υποστήριξε ότι γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν κυρίως στα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου