Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Ασθενοφόρο 4χ4 για τα χιόνια και τα βουνά απέκτησαν τα Ανώγεια


Στο Ηράκλειο βρέθηκε το μεσημέρι ο αναπληρωτής  υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης  προκειμένου να μεταβεί  στο ΠΑΓΝΗ  όπου  επιθεώρησε τα νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα  που έφτασαν στο νησί για να ενισχύσουν το ΕΚΑΒ.
Από τα έξι νέα ασθενοφόρα, τα τέσσερα είναι τετρακίνητα προκειμένου να εξυπηρετούνται δύσκολες - δυσπρόσιτες περιοχές του νησιού, ενώ τα δυο είναι οχήματα μικρού όγκου, ώστε να είναι εύκολα προσπελάσιμα, κυρίως στις παλιές πόλεις της Κρήτης.




Το ένα ασθενοφόρο μικρού όγκου θα παραδοθεί στο Ρέθυμνο για την εξυπηρέτηση της Παλιάς Πόλης, λόγω της ιδιαιτερότητας της δόμησής της.
Στη συνέχεια μετέβη στα Ανώγεια όπου πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση για την παράδοση – παραλαβή του καινούργιου 4x4 ασθενοφόρου, δωρεά του Ιδρύματος ‘’Σταύρος Νιάρχος’’ στον χώρο του Κέντρου Υγείας Ανωγείων.
Στην εκδήλωση παραλαβής παραβρέθηκαν επίσης  ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, ο Εκπρόσωπος του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος"’ κ. Ιωάννης Ζερβάκης καθώς και ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Μιλτιάδης Μυλωνάς.




Λίγο πριν την αναχώρηση του από τα Ανώγεια ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μίλησε αποκλειστικά στην ΑΝΩΓΗ και αναφέρθηκε στο δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας που ικανοποιήθηκε με την έλευση του ασθενοφόρου και των δυο οδηγών. Θέτοντας του και άλλα δίκαια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας εμφανίστηκε θετικός και αισιόδοξος για την εξέλιξη τους, κυρίως όσον αφορά τον δρόμο Ηράκλειο Ανώγεια, την αποζημίωση σε κτηνοτρόφους που έχασαν τα αρνιά τους λόγω της ασθένειας της ιωδιοπενίας καθώς και τον χαρακτηρισμό του Κέντρου Υγείας ως άγονη γραμμή που θα βοηθήσει τους εκεί εργαζομένους.




Τι δήλωσε για τα ασθενοφόρα στην Κρήτη
“Εκπληρώσαμε σήμερα μια υπόσχεση που είχαμε δώσει από τον Αύγουστο, όταν συγκεντρωθήκαμε στο Κ.Υ Ανωγείων με την υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ την κ.Ελένη Γιακουμάκη, αξιοποιώντας την δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, το οποίο έδωσε 10 ασθενοφόρα συνολικά στην Κρήτη, συμπληρώνοντας τα 25 ασθενοφόρα που είχαμε πάρει μέσω του διαγωνισμού του ΕΚΑΒ και της Περιφέρειας που καθυστερούσε από το 2007. Θα υπάρξει μια πλήρης ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων στην Κρήτη και νομίζω ότι το πρόβλημα λύνεται για τα επόμενα δέκα χρόνια. Με 35 καινούρια ασθενοφόρα.


Ενισχύεται το αίσθημα ασφαλείας στα Ανώγεια
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης, η εφεξής παρουσία ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων όχι μόνο του συγκεκριμένου δήμου αλλά και της ευρύτερης ορεινής περιοχής του Μυλοποτάμου που για χρόνια ερχόντουσαν αντιμέτωποι με την αγωνία της εξέλιξης της υγείας κάθε τραυματία ή ασθενή πολίτη ο οποίος έπρεπε να περιμένει το ασθενοφόρο να φτάσει από άλλη περιοχή (Πέραμα ή Ρέθυμνο) ή ο οποίος μεταφερόταν από τους ίδιους τους κατοίκους στα νοσοκομεία Ρεθύμνου ή Ηρακλείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου