Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Θέλει η Νέα Δημοκρατία να κρυφτεί ... αλλά το συνέδριο δεν την αφήνει!


Δεν περιμέναμε να κάνει συνέδριο η ΝΔ για να ανακαλύψουμε το σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Του κόμματος που έχει στο DNA την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και αντιτίθεται σε κάθε έννοια δωρεάν-δημόσιου και κοινωνικού αγαθού. Για τη ΝΔ, όλα αγοράζονται και όλα πωλούνται.
Ο κ. Μητσοτάκης, ως καθαρόαιμος εκπρόσωπος του θατσερικού δόγματος (το οποίο απεχθάνεται τις έννοιες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής ισότητας και των κοινωνικών δικαιωμάτων), δεν θα μπορούσε να αφήσει έξω από τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα του τον πόλεμο ενάντια στα δημόσια κοινωνικά αγαθά – και φυσικά την υγεία και την ασφάλιση. Για τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, η απάντηση απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθεί -και- η σημερινή κυβέρνηση, είναι η πλήρης άλωση του δημοσίου από τους ιδιώτες και η ολοκληρωτική παράδοση σ’ αυτούς ακόμα και της υγείας και της ασφάλισης.
Στο ερωτηματολόγιο που δόθηκε στο συνέδριο της ΝΔ, οι σύνεδροι του κόμματος ψήφισαν «ΝΑΙ» στην αξιολόγηση στο δημόσιο που προωθείται από την τρόικα και τις μνημονιακές κυβερνήσεις με ποσοστό 95,7%. Για τις διευθυντικές θέσεις στο δημόσιο, οι σύνεδροι της ΝΔ ψήφισαν με ποσοστό 74,6% υπέρ της συμμετοχής στελεχών του ιδιωτικού τομέα στις προκηρύξεις. Ακόμα, ψήφισαν με ποσοστό 67% υπέρ της απαλλαγής του κράτους από την υποχρέωσή του να παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους πολίτες. Οι εν λόγω σύνεδροι, δηλαδή, ψήφισαν την παράδοση της πρωτοβάθμιας υγείας (κέντρα υγείας, πρώην πολυιατρεία ΙΚΑ) στους δήμους, πράγμα που σημαίνει αυτόματα και αύξηση των Δημοτικών τελών. Σε απλά ελληνικά, οι σύνεδροι της ΝΔ ψήφισαν να πληρώνουν από την τσέπη τους οι πολίτες τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας Υγείας.
Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ που ως κυβέρνηση έκλεινε νοσοκομεία, καταργούσε κλάδους και έβγαζε εργαζόμενους στη διαθεσιμότητα. Τώρα, αξιοποιώντας τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών και από τη σημερινή κυβέρνηση, επιχειρεί να εμφανιστεί δικαιωμένη για τις πολιτικές της και να πάρει τη ρεβάνς.
Το Υγειονομικό Κίνημα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία-πρόνοια, γενικότερα το λαϊκό κίνημα, δεν θα επιτρέψουν στη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη να εμφανίζεται ως υπερασπιστής του δικαιώματος του λαού στην υγεία, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την κατάντια των δημόσιων δομών υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου