Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Δημόσιο: Κίνητρα για το «ξεπάγωμα» της αξιολόγησης υπαλλήλων!!!



Τρόπους να… ξεπαγώσει η πρώτη εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης αναζητεί το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Με την διαδικασία να έχει «κολλήσει» παρότι παρήλθε η προθεσμία της 30ης του Ιουνίου, το αρμόδιο υπουργείο εξετάζει «κίνητρα» τα οποία θα δοθούν στους υπαλλήλους και τους προϊσταμένους τους για να συμμετάσχουν στη διαδικασία.
Η αξιολόγηση των υπαλλήλων αποτελεί ένα από τα προαπατούμενα του κλεισίματος της επόμενης διαπραγμάτευσης και το πιο βασικό ανάμεσα στη «λίστα» με τις υποχρεώσεις του συγκεκριμένου υπουργείου. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, οι νέες καθυστερήσεις έχουν ήδη «θορυβήσει» τους δανειστές.
Πηγές του ΥΠΔΑ που μίλησαν στην aftodioikisi.gr προκρίνουν ως επικρατέστερη επιλογή την παροχή κινήτρων για επίσπευση της διαδικασίας, με κάποιου είδους επιβράβευσης στους φορείς που θα ανταποκριθούν άμεσα στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης υπαλλήλων και προϊσταμένων, όπως μια αυξημένη μοριοδότηση που θα «μετρήσει» στην εξέλιξη των υπαλλήλων, καθώς δεν είναι εφικτή αυτή τη στιγμή η επιβράβευση μέσω οικονομικού πριμ.
Πρόκειται για ένα δεύτερο «μπόνους» που έχουν δυνατότητα να αποκομίσουν οι υπάλληλοι, καθώς η νομοθεσία ήδη προβλέπει ότι δύο συνεχόμενες αξιολογήσεις με βαθμό μεγαλύτερο (ή ίσο) του 90 οδηγούν τον δημόσιο υπάλληλο σε ταχύτερη προαγωγή κατά ένα έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου