Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Και τα Διαπόντια στις ευεργετικές διατάξεις για τους δημόσιους λειτουργούς!!!


Δεκτή έγινε από τον Υπουργό Εσωτερικών η πρόταση της βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη να συμπεριληφθούν στο άρθρο 32 του υπό συζήτηση πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ και μικρά νησιά που δεν αποτελούν νησιωτικούς δήμους, όπως τα Διαπόντια Νησιά.

Ειδικότερα, στο εν λόγω άρθρο προβλέπονται για τους ορεινούς δήμους, τους δήμους με ορεινές δημοτικές ενότητες και τους νησιωτικούς δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 18.000 κατοίκων, η παροχή κινήτρων (δωρεάν σίτιση και διαμονή) στους εργαζόμενους υπαλλήλους σε αυτούς, δηλαδή σε ιατρούς, νοσηλευτές Κέντρων Υγείας, αστυνομικό, λιμενικό και πυροσβεστικό προσωπικό, προσωπικό του ΕΚΑΒ και εκπαιδευτικούς.
Η Φωτεινή Βάκη επισήμανε, τόσο κατά την ομιλία της στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όσο και νωρίτερα σε επαφές με τους νομικούς συμβούλους του Υπουργείου Εσωτερικών, πως με το Ν. 3852/2010 καθορίστηκε ότι η πλειονότητα των νησιών αποτελούν αυτοτελείς νησιωτικούς δήμους, ωστόσο εξαιρέθηκαν ελάχιστα νησιά της ελληνικής επικράτειας, μεταξύ των οποίων τα Διαπόντια Νησιά που ανήκουν στο Δήμο Κέρκυρας. Πρότεινε, δε, να διερευνηθεί, εάν μπορεί να καταστεί δυνατή η συμπερίληψη στις ρυθμίσεις του άρθρου 32 των αυτοτελών νησιών κάτω των 18.000 κατοίκων, χωρίς αναγκαστικά να αποτελούν νησιωτικούς δήμους. 
Κατόπιν αυτών, εισήχθη νομοτεχνική βελτίωση στο πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με την οποία: «Στο τέλος του άρθρου 32 του νομοσχεδίου προστίθενται εδάφια ως εξής: “Οι παροχές του πρώτου εδαφίου μπορούν να χορηγούνται, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις, και από τους νησιωτικούς δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο των 18.000 κατοίκων, εφόσον αφορούν αποκλειστικά υπαλλήλους που υπηρετούν σε αυτοτελή νησιά που συνιστούν τοπικές κοινότητες αυτών. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής ισχύουν και για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ β΄ Βαθμού που υπηρετούν στη γεωγραφική περιφέρεια των ως άνω δήμων, για τους οποίους η οικεία Περιφέρεια, ύστερα από απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου η οποία εκδίδεται κατόπιν βεβαίωσης της ύπαρξης ανάλογων πόρων από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας, μπορεί να εξειδικεύει και να καταβάλει τις παροχές του πρώτου εδαφίου”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου