Άλλη μια δύσκολη μέρα εφημερίας σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικό», που έχουν πλημμυρίσει οι διάδρομους τους με περισσότερα από 70 -80 ράντζα και ακόμα είναι μεσημέρι.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων δημοσίων Νοσοκομείων Μιχάλη Γιαννάκο, η κατάσταση στο νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής είναι εκτός ελέγχου: «Γέμισαν όλα τα φορεία με ασθενείς προς εξέταση στα επείγοντα. Περίπου 70 με 80 φορεία. Ξέμειναν οι τραυματιοφορείς από φορεία. Δεν μπορεί το ΕΚΑΒ να παραδώσει ασθενείς. Οι αναμονές για εξέταση των ασθενών υπερβαίνουν τις 6 ώρες. Ήδη οι διάδρομοι των κλινικών γέμισαν ράντζα. Και είμαστε ακόμη στο μεσημέρι. Τι θα γίνει απόγευμα και νύκτα;» αναρωτιέται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Ο ίδιος καταγγέλλει ότι δεν υπάρχουν φορεία για να παραδώσει το ΕΚΑΒ τους τραυματίες, καθώς είναι ήδη κατειλημμένα από ασθενείς στους διαδρόμους. Μάλιστα όπως εκτιμά: «Το πιο ταπεινωτικό για τον ασθενή είναι να προτιμάει το Αττικό για νοσηλεία έστω και σε ράντζο».
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, δεν ευθύνεται το νοσοκομείο για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση: «Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι για τη κατάσταση αυτή δεν φταίει το ΑΤΤΙΚΟΝ. Είναι ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο που στις εφημερίες επικρατεί το αδιαχώρητο».
Ο κ. Γιαννάκος εξηγεί ότι η ρίζα του κακού εντοπίζεται στα περιφερειακά νοσοκομεία που έχουν μετατραπεί σε κέντρα διακομιδών, λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού.
«Διαθέτουμε λιγότερα νοσοκομειακά κρεβάτια από το μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης. Εμείς έχουμε ανεπτυγμένες 3,5 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους, όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρώπης είναι 5,3 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ τόσο ο χώρος των επειγόντων περιστατικών όσο και οι κλινικές του νοσηλευτικού ιδρύματος έχουν κατακλυστεί με παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά εξαιτίας των ιώσεων.
«Φαίνεται ότι οι ιώσεις συνεχίζουν να καλπάζουν. Το πιο ταπεινωτικό για ένα ασθενή είναι που προτιμάει το ΑΤΤΙΚΟΝ για νοσηλεία έστω σε ράντζο, επειδή νιώθει περισσότερη ασφάλεια. Εάν πάμε έτσι στο ΑΤΤΙΚΟΝ το πρωί θα έχουμε ράντζα παντού. Το λιγοστό προσωπικό υποφέρει» καταλήγει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου