Λίστα με τις ανάγκες που έχει το περιφερειακό ιατρείο της Γαύδου έκανε ο γιατρός του νησιού Βασίλης Αμβροσιάδης και την παρέδωσε χθες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Έχουμε μεγάλη ανάγκη από ένα πλωτό ασθενοφόρο, ναυαγωσώστη, φαρμακείο, νοσηλεύτρια» είπε ο γιατρός σημειώνοντας ότι ένα πλωτό ασθενοφόρο θα πάει το νησί δυο δεκαετίες μπροστά».
Ο ίδιος περιέγραψε στο ekriti τι χρειάζεται άμεσα η Γαύδος:
«Δημιουργία φαρμακείου. Έχω έρθει ήδη σε επαφή με τον Φαρμακευτικο Σύλλογο στα Χανιά ο οποίος είναι πρόθυμος να βοηθήσει σε οτι μπορεί όπως και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικος Σύλλογος ο οποίος εχει ενημερωθεί αντίστοιχα.
Έχουμε ανάγκη ένα ναυαγοσώστη 4 μήνες το χρόνο, τους καλοκαιρινούς μήνες προφανώς.
Το Λιμενικο Χανίων εδώ μπορεί να παίξει τον καθοριστικό ρολο.
Η παρουσία του ναυαγοσώστη ειναι κρίσιμη για την δημόσια ασφάλεια του νησιού.
Ένα πλωτό ασθενοφόρο, είναι άκρως απαραίτητο,αρκεί να σκεφτούμε ότι η απόσταση μέχρι την Παλαιόχωρα αυτή τη στιγμή είναι 4,5 ώρες, με το καράβι της γραμμής»
Σύμφωνα με τον γιατρό της Γαύδου χρειάζεται και ένα κανονικό ασθενοφόρο γιατί αυτό που υπάρχει τώρα είναι μια κλούβα που δεν εχει μέσα τίποτα . Υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις απο την 7ηΥπε, ότι θα το έχουν μέχρι την Άνοιξη.
Χρειάζεται επίσης μια νοσηλευτήρια για τους καλοκαιρινούς μήνες.
«Η Ιθάκη με 3500 κάτοικους εχει ένα κανονικο Κέντρο Υγείας. Η Γαύδος με 3500 - τόσους εχει το καλοκαιρι-πρέπει οπωσδήποτε να εχει τουλάχιστον νοσηλεύτρια με τετράμηνη σύμβαση για τους κρίσιμους καλοκαιρινούς μήνες»
Πώς θα μειώσουμε κατάγματα και αφυδάτωση
Τέλος ο ίδιος ανέφερε: «Η Γαύδος όπως ξέρουμε προφέρεται για πεζοπορίες, υπάρχει όμως τεράστιο πρόβλημα με την σήμανση των μονοπατιών.
Να τοποθετηθούν ταμπέλες στα Ελληνικά και στα Αγγλικά όπου πρέπει που θα αναφέρουν τον βαθμο δυσκολίας του κάθε μονοπατιού, τις αποστάσεις, να λένε πως ο κόσμος πρέπει να έχει μαζί του νερό, να φοράει καπέλο και αθλητικά παπούτσια.
Είναι άκρως απαραίτητο να γίνει αυτό καθώς οι αποστάσεις δεν είναι μικρές και ο κόσμος λόγω έλλειψης πληροφόρησης κάθε καλοκαίρι αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τον προσανατολισμό, παθαίνει κατάγματα, διαστρέμματα, ηλίαση και αφυδάτωση.
Όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν η έστω να μειωθούν αισθητά, με την κατάλληλη σήμανση. Είναι ζήτημα δημόσιας ασφάλειας», τόνισε ο γιατρός του νησιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου