Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Βασιλική Δημητροπούλου - Εκπαίδευση σε νέες τεχνικές για γιατρούς και διασώστες του ΕΚΑΒ Ρόδου

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή η εκπαίδευση πληρωμάτων ασθενοφόρων στη Ρόδο

Στο νησί της Ρόδου πραγματοποιείται  το πρόγραμμα της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης πληρωμάτων ασθενοφόρων, σε  εργαζόμενους διασώστες του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Ρόδου στο χώρο του Αμφιθεάτρου του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου από την Εκπαιδευτική ομάδα της Κ.Υ ΕΚΑΒ και την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

Σε μία σημαντική εκπαίδευση συμμετέχουν γιατροί και διασώστες του ΕΚΑΒ Ρόδου, σε ένα πρόγραμμα που έχει θεσπίσει η Υπηρεσία από τα κεντρικά της Αθήνας, προκειμένου να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες

Οι ΕΚΑΒίτες με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο παρακολουθούν το πρόγραμμα, προκειμένου να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στα περιστατικά που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση.

Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από το ΚΕΣΥ και περιλαμβάνει το πρόγραμμα BLS ERC και το πρόγραμμα ILS, καθώς και διαλέξεις αλλά και σταθμούς δεξιοτήτων, με όλη την απαραίτητη θεματολογία για την πρακτική άσκηση των καθηκόντων του διασώστη.

“Είναι επιτακτική η ανάγκη να είναι άριστα εκπαιδευμένοι οι διασώστες αφού παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου” λέει στον RealVoice η κ. Βασιλική Δημητροπούλου, αναισθησιολόγος- επειγοντολόγος και Υπεύθυνη για τα Εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα.

“Το ΕΚΑΒ υλοποιεί προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του προσωπικού του και επαγγελματιών υγείας του ευρύτερου υγειονομικού χώρου σε θέματα επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας που επικαιροποιούνται σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τις επιστημονικές εξελίξεις, μεριμνά για την ύπαρξη μελλοντικού στελεχιακού δυναμικού, ενώ στις προτεραιότητές του σημαντική θέση κατέχει και η εκπαίδευση στελεχών φορέων και κοινωνικών ομάδων, σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών.

Η συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων σκοπό έχει την επικαιροποίηση γνώσεων και τεχνικών στην αποτελεσματική και έγκαιρη αντιμετώπιση δυνητικά επικίνδυνων καταστάσεων στο προνοσοκομειακό χώρο.

Το έτος 2005 με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου η συνεχιζόμενη κατάρτιση αποκτά ενιαίο χαρακτήρα πανελλαδικά με κοινό υλικό διαλέξεων εγκεκριμένο από το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ και διευρύνεται με νέα θεματολογία.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που εκτελείται αυτήν την εβδομάδα στο ΕΚΑΒ Ρόδου για όλους τους διασώστες,  στην 4η έκδοση του είναι πιστοποιημένο από το  ΚΕΣΥ και περιλαμβάνει ευρωπαϊκές και διεθνείς πιστοποιήσεις” διευκρίνισε  μιλώντας στον RealVoice 99.5 στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» στον Γιάννη Μηνατσή και τη Δέσποινα Κουλούμπρη , η κ. Βασιλική Δημητροπούλου, αναισθησιολόγος- επειγοντολόγος και Υπεύθυνη για τα Εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα.

«Το ΕΚΑΒ επιτελεί ένα σημαντικό έργο τόσο στην καθημερινότητα που έχει να κάνει με την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα»

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ είναι εκπαιδευμένοι σε όλα τα πρωτόκολλα βασικής και εξειδικευμένης υποστήριξης της ζωής, όπως επίσης και στα πρωτόκολλα επειγόντων και τραύματος.

«Ο προνοσοκομειακός χώρος είναι εχθρικός. Μπαίνουμε στο σπίτι του ασθενούς ή είμαστε στο πεδίο, στον δρόμο. Οι άνθρωποι των ασθενοφόρων είναι εκπαιδευμένοι στα πάντα και μπορούν να ανταπεξέλθουν παντού», λέει.

Ενδεικτικά, είναι εκπαιδευμένοι σε όλα τα πρωτόκολλα βασικής και εξειδικευμένης υποστήριξης της ζωής, όπως επίσης και στα πρωτόκολλα επειγόντων και τραύματος. Μπορούν να αντιμετωπίσουν παιδιατρικά συμβάντα, ενώ έχουν εκπαίδευση ακόμη και για μαζικές απώλειες

“Η γνώση πρώτων βοηθειών θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές δεξιότητες που πρέπει να κατέχουν όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας και μόρφωσης”

Το ΕΚΑΒ έχει συνεχείς δράσεις με εκπαιδεύσεις πολιτών τόσο στις πρώτες βοήθειες όσο και στη καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ) δήλωσε η κ.Δημητροπούλου

Όπως είπε: “Το ΕΚΑΒ ως επίσημος και αποκλειστικός φορέας επείγουσας προνοσοκομειακης βοήθειας, πέρα από τον επιχειρησιακό ρόλο του έχει και εκπαιδευτικό έργο που αφορά μεταξύ άλλων την εκπαίδευση των πολιτών στις πρώτες βοήθειες. Σκοπός είναι μέσα από αυτήν τη δραστηριότητα να διαδοθεί η γνώση της ΚΑΡΠΑ στην κοινότητα αλλά και η σημασία της ύπαρξης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ) σε δημόσιους χώρους. Είναι για μας σπουδαίο γεγονός να βρισκόμαστε σε επείγοντα περιστατικά και οι παρευρισκόμενοι πολίτες να παρέχουν ήδη τις πρώτες βοήθειες”

Από την πλευρά του ΕΚΑΒ και μέσω των εκπαιδευτικών ομάδων του, γίνονται συνεχείς δράσεις για να διαδοθεί η γνώση της ΚΑΡΠΑ στους πολίτες, αφού είναι πολύ σημαντικό κάποιος πολίτης με γνώση στις πρώτες βοήθειες να βρεθεί από την πρώτη στιγμή δίπλα σε ένα πολίτη που θα χρειαστεί βοήθεια, λέει η κ. Δημητροπούλου

Επισημαίνει επίσης ότι ένα δίκτυο αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών καλά δομημένο παίζει νευραλγικό ρόλο στην αντιμετώπιση προνοσοκομειακά της καρδιακής ανακοπής.







realvoice995.gr

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Αεροδιακομιδές - Αποκαλύψεις σοκ από τον Πάρι Καρβουνόπουλο μετά την περιπέτεια της υγείας του

Όταν στις 13 Νοεμβρίου 2023, οι Data Journalists δημοσίευαν το ρεπορτάζ μου με τίτλο «Αεροδιακομιδές: Πεθαίνοντας στο Αιγαίο», ασφαλώς και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα «ζούσα το ρεπορτάζ» από την ανάποδη, έξι μήνες μετά. Δηλαδή ως ένας πολίτης που έπρεπε να μεταφερθεί από νησί του Αιγαίου στην Αθήνα…

Η εμπειρία προφανώς δεν ήταν ευχάριστη, αλλά οπωσδήποτε χρήσιμη για να καταλάβεις ότι αυτό που λέμε κάνοντας μαύρο χιούμορ ισχύει: ζούμε από τύχη… Κι αν αυτό αφορά στην περίπτωση ενός δημοσιογράφου για τον οποίο κινητοποιήθηκε πάρα πολύς κόσμος, μπορούμε εύκολα να φανταστούμε τι μπορεί να περιμένει ένας πολίτης που η μόνη βοήθεια που έχει είναι η οικογένεια του.

Το πρόβλημα στο κρίσιμο ζήτημα των αεροδιακομιδών δεν είναι ένα. Είναι πολλά. Και για κανένα από αυτά δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση λύσης. Γιατί; Μην εκπλαγείτε αν ακούσουμε ότι και οι αεροδιακομιδές θα δοθούν σε ιδιώτες.

Το χρονικό της περιπέτειας

Παροικιά Πάρου. Νησί των Κυκλάδων όπου ένα μέρος της οικονομικής ελίτ της χώρας έχει επιλέξει να χτίσει τα υπερπολυτελή εξοχικά του…

Νησί βασική «μονάδα» της λεγόμενης «βαριάς βιομηχανίας» της Ελλάδας, του τουρισμού. Με όσα ζήσαμε επιβεβαιώνουμε τον Θέμη Τζήμα, δικηγόρο, διδάκτορα δημοσίου δικαίου και πολιτικής επιστήμης του ΑΠΘ, που λέει ότι δεν έχει ειπωθεί στη χώρα μεγαλύτερη ανοησία από αυτή περί…βαριάς τουριστικής βιομηχανίας.
Μεγάλο Σάββατο πρωί, λίγο μετά από τις 7:00, η πρωινή βόλτα με τον σκύλο, διακόπτεται βίαια: μια ζαλάδα που γρήγορα κλιμακώνεται, απώλεια ελέγχου της αριστερής πλευράς του σώματος, δεν χρειάστηκε κάτι ιδιαίτερο για να καταλάβει κάποιος ότι παθαίνει εγκεφαλικό.

Το αίσθημα της επιβίωσης σε κάνει ψύχραιμο. Αποδεχόμενος την επίσκεψη του εγκεφαλικού, επέλεξα να καθίσω κάτω, υποθέτοντας ότι κάποιος θα με εντόπιζε σε λίγα λεπτά. Βρισκόμουν στον κεντρικό δρόμο της Παροικιάς. Πέντε άνθρωποι πέρασαν δίπλα μου. Πέντε «άνθρωποι». Και δύο αυτοκίνητα. Κανείς τους δεν γύρισε να με κοιτάξει. Όμως, μία γυναίκα το έκανε. Η Αλεξάνδρα. Το αναφέρω, γιατί δεν έχει σαπίσει μόνο το κράτος. Έχουμε σαπίσει κι εμείς…

Κέντρο Υγείας Παροικιάς. Μια χούφτα ιατροί και νοσηλευτές, πολλοί από αυτούς νέα παιδιά, πολεμάνε δίχως όπλα. Δεν μπορούν ας πούμε να διαγνώσουν αν ένα εγκεφαλικό είναι αιμορραγικό ή ισχαιμικό. Ο μοναδικός τομογράφος που υπάρχει στο νησί δεν έχει χειριστές έμαθα. Κοστίζουν… Πόσοι θα πάθουν εγκεφαλικό στην Πάρο, θα σκέφθηκαν οι κυβερνώντες. Όπως διαπίστωσα ο ίδιος, στο νησί δεν ήμουν ο μόνος που κινδύνευα εκείνη τη στιγμή. Αλλά αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για όσους έχουν την ευθύνη των αποφάσεων.

Από τις 8:20 το πρωί η είδηση του εγκεφαλικού μου επεισοδίου έχει κινητοποιήσει, συγγενείς, φίλους και γνωστούς που προσπαθούν να εξασφαλίσουν την γρήγορη μεταφορά μου στην Αθήνα. Η εκτίμηση των ιατρών στο Κέντρο Υγείας είναι ότι μπορώ να μεταφερθώ με πλωτό στη Σύρο, αν και είχε «καιρό». Από τη Αθήνα έχουν άλλη άποψη, προφανώς επειδή το θέμα είχε δημοσιοποιηθεί.

Για να μην κουράζω με λεπτομέρειες, από τις 8:20 που σημαίνει ο συναγερμός, ιπτάμενο μέσο βρίσκεται μετά από τις 11:20 το πρωί, που ενημερώθηκε ο Α/ΓΕΑ.

Το αεροσκάφος C-27 βρισκόταν στην Ανδραβίδα. Απογειώθηκε με προορισμό την Τανάγρα από όπου παρέλαβε τους ιατρούς του ΕΚΑΒ και συνέχισε για Πάρο.

Την ίδια ώρα ζούσα στην πράξη όσα γράψαμε στους Data Journalists σε εκείνο το ρεπορτάζ του Νοεμβρίου του 2023.

Η Πάρος με ένα ασθενοφόρo. Ξαπλωμένος στο φορείο, άκουγα τις αγωνίες του πληρώματος του ασθενοφόρου. Λίγο πριν περάσουμε την πύλη του αεροδρομίου, κλήση στον ασύρματο για «άτομο με πιθανό έμφραγμα» σε χωριό του νησιού. Είναι αυτό που προανέφερα. Δεν κινδύνευα προφανώς μόνο εγώ και δεν θα ήταν η πρώτη φορά που τα πληρώματα του ασθενοφόρου της Πάρου καλούνται να διαχειριστούν τα αδιανόητα.

«Τι να κάνουμε, να αφήσουμε τον ασθενή που μεταφέρουμε στο διάδρομο και να φύγουμε», ήταν το εύλογο ερώτημα που τέθηκε. Ευτυχώς πριν λάβει απάντηση, το C-27 τροχοδρομούσε στην πίστα του αεροδρομίου της Πάρου και το δύσκολο δίλημμα, δεν επέμεινε. Την αγωνία την περάσαμε. Και το πλήρωμα και ο ασθενής.
Επιβίβαση στο C-27 και ενημέρωση από τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ ότι θα περιμένουμε και μία ηλικιωμένη κυρία, που φθάνει με ελικόπτερο, διασωληνωμένη, από άλλο νησί.

Τελικά περίπου στις 15:00 προσγειωνόμαστε στο Ελευθέριος Βενιζέλος και από εκεί μεταφέρθηκα στο 251 ΓΝΑ.

Θα μπορούσα να διανθίσω το κείμενο με δεκάδες σκέψεις, φόβους και ανησυχίες που πέρασαν από το μυαλό μου αυτές τις περίπου 8 ώρες που χρειάστηκαν για να μεταφερθώ από την Πάρο στην Αθήνα. Δεν έχουν καμία, μα καμία απολύτως σημασία, γιατί εγώ έφθασα. Μετά από 8 ώρες…

Το θέμα είναι ότι ένας πολίτης που δεν είναι δημοσιογράφος ή δεν έχει καμία απολύτως γνωριμία, επαφή ή δυνατότητα να ζητήσει βοήθεια έχει ελάχιστες ελπίδες να μεταφερθεί εγκαίρως από ένα νησί του Αιγαίου στην Αθήνα. Κι εγώ δεν βρέθηκα σε κάποιο ακριτικό νησί του Αιγαίου, αλλά στην Πάρο των πλουσίων και νεόπλουτων, που έχει πολλές βίλες με πισίνες αλλά όχι διαθέσιμο τομογράφο κι ένα μόνο ασθενοφόρο.
Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη σε άλλα νησιά. Και το χειρότερο είναι, όπως ανακαλύψαμε ερευνώντας την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στις αεροδιακομιδές, ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί δραματικά αυτό το καλοκαίρι. Γιατί; Την απάντηση δίνουν με αμείλικτο τρόπο οι αριθμοί.

Τι συμβαίνει με τα ελικόπτερα και το επερχόμενο σκάνδαλο

Η Ελλάδα την 1η Ιουνίου 2024 θα έχει εν ενέργεια ένα ελικόπτερο Super Puma για έρευνα διάσωση και ένα ελικόπτερο AW-109S TREKKER του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για αεροδιακομιδές. Το δεύτερο AW-109S TREKKER αρχές Ιουνίου θα βρίσκεται σε ετήσια επιθεώρηση διαρκείας 2 μηνών, και τα ελικόπτερα SUPER PUMA βρίσκονται επίσης σε επιθεωρήσεις .

Το ΓΕΑ έχει ενημερώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό για την κατάσταση και γι΄ αυτό είχε αποφασιστεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αγορά νέων ελικοπτέρων AW-139M.

Η βάση αεροδιακομιδών του Ακτίου βρίσκεται εδώ και δυο μήνες χωρίς ελικόπτερο, η βάση αεροδιακομιδών Σύρου καλύπτεται αυτήν την στιγμή από ελικόπτερο AW-109S και μάλλον θα συνεχίσει για όλο το καλοκαίρι μιας και φαίνεται αδύνατον να αντικατασταθεί από ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού λόγω εμπλοκής στην αεροπυρόσβεση. Οι επιτελείς της 112ΠΜ βρίσκονται σε αδιέξοδο γιατί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, δεν δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για την διαθεσιμότητα των αεροσκαφών VIP.

Να προσθέσουμε ότι τα πληρώματα των ελικοπτέρων που προαναφέραμε βρίσκονται στο ελάχιστο του προγράμματος συντήρησης και στο τεχνικό προσωπικό έχουμε μία παραίτηση σχεδόν κάθε μήνα. Καταλαβαίνει κάποιος τι σημαίνει αυτό ή θέλουμε κι άλλα Τέμπη;

Με ποια ελικόπτερα η χώρα θα ανταπεξέλθει στις αεροδιακομιδές και στην έρευνα διάσωση;
Μήπως με τις ιδιωτικές εταιρείες φίλων που ετοιμάζονται να «πάρουν τη δουλειά»;

Το υπουργείο Υγείας πάγωσε τα σχέδια για αγορά 4 νέων ελικοπτέρων αεροδιακομιδών με κόστος 60 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα σκέφτεται να νοικιάσει 6 ελικόπτερα και να πληρώνει 6 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα . Δηλαδή θα πληρώνει κάθε χρόνο 72 εκατομμύρια για ελικόπτερα που δεν θα αποκτήσει ποτέ.
Ποιος θα πετά τα ελικόπτερα της ιδιωτικής εταιρείας μια και η διαθεσιμότητα από πιλότους ελικοπτέρων παγκοσμίως βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.

Τι θα γίνει με τις αεροδιακομιδές στα ελικοδρόμια τη νύχτα;

Ως πότε η ζωή των Ελλήνων πολιτών αλλά και των ξένων που επισκέπτονται την χώρα θα κρίνεται από την ικανότητα των πιλότων των Ενόπλων Δυνάμεων και των ιατρών του ΕΚΑΒ με αισθητή την απουσία του κράτους;

Για όλα αυτά έχουν γίνει σχετικές μελέτες και έχουν τεθεί τα ερωτήματα από πολύ έμπειρα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας. Η κυβέρνηση τα έχει αγνοήσει.

Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν ήταν αντικείμενο συζήτησης αν οι ελληνικές κυβερνήσεις των πολλών τελευταίων χρόνων είχαν φροντίσει να υπάρχουν και να λειτουργούν σοβαρές υγειονομικές δομές σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία του Αιγαίου. Η σημερινή κυβέρνηση βεβαίως το έχει τερματίσει σκεπτόμενη να ιδιωτικοποιήσει ακόμη και τις αεροδιακομιδές.

Μέχρι να διορθωθούν όλα τα στραβά και επικίνδυνα με την υγειονομική περίθαλψη ντόπιων και τουριστών μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι η μοναδική ελπίδα που έχουμε για να γλιτώσουμε τα χειρότερα είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό. Και κάποιος γνωστός για να «τρέξει» λίγο τις διαδικασίες….

datajournalists.co.

ΠΟΠ - ΕΚΑΒ: Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Παν-υγειονομική Κινητοποίηση

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ (ΠΟΠ ΕΚΑΒ) με ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου στις 13/4/2024 συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Παν υγειονομική Κινητοποίηση την Πέμπτη 16 Μαΐου με 24ωρη απεργία.

Τα αιτήματα των εργαζομένων του ΕΚΑΒ είναι:
1. Ολοκλήρωση επιτέλους του Οργανισμού του ΕΚΑΒ
2. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκές ανάγκες
3. Χορήγηση επιδόματος ετοιμότητας σε όλους τους Διασώστες
4. Δημιουργία κανονισμού μεταθέσεων
5. Άμεση κατάργηση της ΠΝΠ για στρατιωτικούς στα ασθενοφόρα
6. Εξαίρεση στον νόμο των εκτός έδρας 4999/2022 για όλους τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ
7. Ένταξη των Διασωστών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Επίσης με ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου η Ομοσπονδία καλύπτει μια σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει πάρει η γενική συνέλευση του σωματείου εργαζομένων Θεσσαλονίκης αρχής γενόμενης την Πέμπτη 16 Μαΐου με 24ωρη απεργία για άμεση πρόσληψη ή μετακίνηση προσωπικού λόγω των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από τις εργασίες κατασκευής του flyover

Παρακαλούμε τα σωματεία όπως ορίσουν πληρώματα ασφαλείας. Όλοι μαζί δυναμικά να αποτρέψουμε την μεθοδευμένη υποβάθμιση και διάλυση όλων των δομών υγείας της
χώρας και να προστατέψουμε το υπέρτατο αγαθό της Υγείας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                  ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

Πρόσκληση σε πάρτι, από το Σωματείο Πιερίας

Το Σωματείο Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Πιερίας, με αφορμή, την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, ‘’Δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων ανθρώπινου δυναμικού ΕΚΑΒ’’, και την απόκτηση της πιστοποίησης από τους πλέον αναβαθμισμένους Διασώστες με τίτλο : ’’Ειδικός Διασώστης πλήρωμα εναέριων μέσων επείγουσας διακομιδής, στην φροντίδα αντιμετώπισης όλων των έκτακτων περιστατικών’’, προσκαλεί όλους τους φίλους του, την Κυριακή 19/05/2024 και ώρα 20:00, σε ένα μοναδικό πάρτι, στο ‘’LeGarcon Cafebar’’, Αγίας Λαύρας 21, Κατερίνη.

Σας περιμένουμε όλους!!!

Είσοδος ελεύθερη

pierianews.gr