Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Στο Ηράκλειο ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ

 

Στο Ηράκλειο βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Νικόλαος Παπαευσταθίου στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στο νησί.

Ο πρόεδρος το ΕΚΑΒ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις ελλείψεις που υπάρχουν στο νησί, τονίζοντας πως αυτές δεν αφορούν τόσο σε οχήματα αλλά σε εξοπλισμό. Όπως σημείωσε ο αριθμός των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ σε επίπεδο νησιού είναι επαρκής, ωστόσο κάποια από τα οχήματα είναι παλιά και χρειάζεται να αντικατασταθούν. Επίσης υπάρχουν ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό των ασθενοφόρων αλλά και μηχανές.

Ο κ. Παπαευσταθίου ανέφερε επίσης πως κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου το ΕΚΑΒ δέχεται πολύ μεγαλύτερη πίεση, πρόβλημα που επιχειρείται να επιλυθεί με μετακινήσεις έκτακτου προσωπικού, σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι χρόνοι απόκρισης του μηχανισμού.

Τέλος δήλωσε πως μετά από πιέσεις προς την κυβέρνηση, υπάρχει η δέσμευση για προσλήψεις σε περίπου 500 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΚΑΒ, σε επίπεδο χώρας, κάτι που αναμένεται να γίνει από το νέο έτος.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, στην οποία παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Κουτσουμπέλης, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης Νίκος Γιαννακουδάκης και ο υπεύθυνος γραφείου κίνησης και τομέων του ΕΚΑΒ Μανόλης Καλαιτζάκης.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ζήτησε την συνέχεια της συνδρομής-στήριξης της Περιφέρειας Κρήτης στο έργο του ΕΚΑΒ και ειδικότερα για την αγορά νέων ασθενοφόρων και αυτοκινήτων μικρού όγκου.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά «Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, είναι διαχρονική και εξαιρετική, είναι πάντα αρωγός στο έργο μας και τα περισσότερα πράγματα που έχουν γίνει στο ΕΚΑΒ Κρήτης έχουν την σφραγίδα του».


Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του ευχαριστώντας για την επίσκεψη και την ενημέρωση που του έγινε από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, ανέφερε, ότι η Περιφέρεια Κρήτης στο μέτρο των δυνατοτήτων της θα συνεχίσει να στηρίζει το σημαντικό έργο που προσφέρει στους πολίτες το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στο νησί.

creta24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου