Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Σταθμός ΕΚΑΒ επί 24ωρου βάσεως στην Αγία Βαρβάρα

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας βρίσκεται στην πρωτοπορία της αυτοδιοίκησης για ένα ακόμα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα: η πόλη θα έχει πλέον το «δικό» της ΕΚΑΒ καθώς ολοκληρώνονται οι εργασίες στον χώρο που βρισκόταν το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, επί της οδού Ηρακλείου στην Πλατεία Μακρυγιάννη.

Ο σταθμός θα λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως με ασθενοφόρο, γιατρό και τους άλλους εργαζόμενους που απαιτούνται και αναβαθμίζει το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας για τους κατοίκους της πόλης καθώς αν τυχόν χρειαστεί η σωτήρια επέμβαση του ΕΚΑΒ θα είναι άμεση.

Για τη μεγάλη αυτή επιτυχία της δημοτικής αρχής ο δήμαρχος Λάμπρος Μίχος είχε δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «ήταν παλαιά διεκδίκησή μας να έρθει Σταθμός ΕΚΑΒ στην πόλη μας και είχαμε ετοιμάσει σχετικό χώρο από το 2009. Δυστυχώς και αυτή η διεκδίκηση ξεχάστηκε όταν έφυγα από δήμαρχος.

Η σημασία να υπάρχει σταθμός ΕΚΑΒ επί 24ωρου βάσεως με γιατρό είναι προφανής καθώς υπάρχει η δυνατότητα να προστρέξει άμεσα όποτε απαιτείται. Γι’ αυτό και η απόφαση του Συμβουλίου για παραχώρηση του χώρου στον οποίο θα λειτουργήσει ο σταθμός είναι εξαιρετική και σημαντική παρέμβαση για τα έκτακτα περιστατικά».

dikaiosinisimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου