Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Σ. Καραταπάνης: Πρέπει να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας στη Νότια Ρόδο

 

Την ανάγκη αναβάθμισης της παροχής των υπηρεσιών υγείας στη Νότια Ρόδο και ειδικότερα την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου σε Κέντρο Υγείας, έφερε ξανά στην επικαιρότητα η επίσκεψη του διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστου Ροϊλού και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Μάριου Θεμιστοκλέους, την περασμένη Τρίτη στην περιοχή.

Στο θέμα αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του χθες,  ο εντεταλμένος σύμβουλος Νότιας Ρόδου και Δημόσιας Υγείας, κ. Σάββας Καραταπάνης, ο οποίος είπε, καταρχάς, ότι  αν συνοδευτεί το ασθενοφόρο που έγινε δωρεά με κάποιους διορισμούς, κάτι το οποίο του επεσήμανε και ο ίδιος στους παραπάνω, για πληρώματα ασθενοφόρων, αυτό θα οδηγήσει στην αναβάθμιση του υπάρχοντος ασθενοφόρου στη Νότια Ρόδο. Ιδανικό θα ήταν να επεκταθεί το ΕΚΑΒ,  ωστόσο αυτό δεν εξαρτάται από τον κ. Ροϊλό, όπως επεσήμανε. Ζήτησε, λοιπόν, έστω να επανδρωθεί με οδηγούς διασώστες το ασθενοφόρο αυτό ώστε να λειτουργεί αναβαθμισμένα.

Άλλωστε, στο Γεννάδι υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος που είναι οδηγός ασθενοφόρου και παρ’ ότι είναι μόνος του, κάνει πολύ σημαντική δουλειά, είπε ακόμη και θύμισε ότι είχε κάνει έγγραφο προς τον κ. Ροϊλό πριν κάποιο διάστημα, το ίδιο και ο διευθυντής του Κ.Υ. Αρχαγγέλου που υπάγεται το Π.Ι. Γενναδίου. 

Από τον ίδιο, τέθηκε ακόμη το θέμα της αναβάθμισης της ιατρικής υπηρεσίας καθώς πάγιο αίτημα είναι να υπάρχει ένας γενικός γιατρός ή παθολόγος και μία θέση παιδίατρου.
Εναλλακτικά θα μπορούσε να προσληφθεί ένας παιδίατρος στο Κ.Υ. Αρχαγγέλου, που υπάρχει θέση αλλά είναι κενή και να μπορούν να τον έχουν μία φορά την εβδομάδα στο Γεννάδι, κάτι που θα ήταν ικανοποιητική λύση για τους ίδιους. Τον τελευταίο χρόνο έχουν εθελοντική παρουσία παιδιάτρου μια φορά το μήνα από το νοσοκομείο της Ρόδου. Μία ακόμη ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε με τον κ. Ροϊλό που υπέβαλε ερωτήσεις στους αγροτικούς γιατρούς στο Π.Ι. και ζήτησε στοιχεία για τον αριθμό των ασθενών καθημερινά.

Μάλιστα, αυτό που έκανε εντύπωση σε όλους είναι ότι το καλοκαίρι,  καθημερινά 60 ασθενείς ζητούν παροχή ιατρικών υπηρεσιών από το ιατρείο αυτό, αριθμός πολύ μεγάλος,  ενώ το χειμώνα η κίνηση είναι γύρω στα 30 άτομα την ημέρα, επίσης πολύ μεγάλη για την περιοχή, κάτι που καταδεικνύει την ανάγκη αναβάθμισής του, σύμφωνα με τον εντεταλμένο. 
Ανέφεραν ακόμη στους αρμοδίους τη στήριξη του δήμου διαχρονικά, όπως τώρα με την ανακαίνιση του κτηρίου που στεγάζεται το Π.Ι., το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας.

rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου