Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Συνταξιούχοι Μεσσηνίας - Καταγγελία για αδυναμία του ΕΚΑΒ να παρέμβει σε περιστατικό στο κέντρο της Καλαμάτας

 

Περιστατικό, το οποίο σχετίζεται με αδυναμία του ΕΚΑΒ να παρέμβει στο κέντρο της Καλαμάτας, δημοσιοποιεί η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής σημειώνεται:

1 η ώρα το Μεσημέρι, στην οδό Αναγνωσταρά,  πίσω από το πνευματικό κέντρο Καλαμάτας, ένας ηλικιωμένος ζαλίζεται και πέφτει στο οδόστρωμα. Μαζί μας τρέχουν συμπολίτες μας  πού βρέθηκαν στο σημείο για βοήθεια και ειδοποιούν το ΕΚΑΒ.  

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν έχουμε διαθέσιμο όχημα. Όταν θα έχουμε θα σας ειδοποιήσουμε να έλθουμε.  

Το περιστατικό πού βλέπει το φως της δημοσιότητας δεν είναι μεμονωμένο. Η αδυναμία του ΕΚΑΒ Καλαμάτας να καλύψει επείγοντα περιστατικά είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, με τις ζωές μας να παίζονται κορώνα- γράμματα. Αποτελούν πρόκληση οι δηλώσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου και τα διάφορα παπαγαλάκια της Κυβέρνησης, πού προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Δημόσια υγεία είναι στελεχωμένη για την  προστασία της υγείας και της ασφάλειας του Λαού. Η καθημερινότητα είναι διαφορετική από την  εικόνα πού μας παρουσιάζουν.

Στην ίδια ανακοίνωση η Επιτροπή Αγώνα ζητά χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, αμεση αγορά ασθενοφόρων και σχεδιασμό λειτουργίας του ΕΚΑΒ σε 24ωρη βάση, πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, αναβάθμιση της ειδικότητας διασώστη- πλήρωμα ασθενοφόρου, σε ανώτερη βαθμίδα, ανάπτυξη επαρκούς δικτύου απολύμανσης, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαρισμού απολύμανσης, αναβάθμιση του συνεργείου οχημάτων με μόνιμες προσλήψεις και υλικοτεχνική υποδομή.

Τέλος, η Επιτροπή καλεί του συνταξιούχους σε συλλαλητήριο την ερχόμενη Παρασκευή (14/10) στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

messiniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου