Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Ο Υπουργός Υγείας κρύβει τις απολύσεις των ανεμβολίαστων συμβασιούχων

 

Εκτός από την πιστή υλοποίηση της πολιτικής πλήρους ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, ο σημερινός υπουργός υγείας Θ. Πλεύρης διακρίνεται πλέον για τις ανακρίβειες και τα ψέματα που αναπαράγει στα μέσα ενημέρωσης για να δικαιολογήσει την πολιτική του ίδιου και της κυβέρνησης.

Σε πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Αθ. Πλεύρης ανέφερε ότι από τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών δεν δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, γιατί όσοι έφυγαν με τις αναστολές αναπληρώθηκαν από τους επικουρικούς με τις τρίμηνες συμβάσεις. Αυτό αποτελεί μεγάλη ανακρίβεια και ψέμα, αφού ενώ τέθηκαν σε αναστολή περίπου 7500 εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων, οι προσλήψεις τριμηνιτών επικουρικών για την αντικατάσταση τους ήταν πολύ λιγότερες, περίπου 1000.

Αυτό επίσης που έντεχνα κρύβει ο Υπουργός Υγείας είναι οι εκατοντάδες απολύσεις συμβασιούχων επικουρικών ανεμβολίαστων, που δεν παρατάθηκαν οι συμβάσεις τους από τις διοικήσεις των νοσοκομείων με αποτέλεσμα να απολυθούν.

Ο αριθμός των απολυμένων ανεμβολίαστων επικουρικών πολύ πιθανά πλησιάζει τους 1000 σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και ουσιαστικά οι τριμηνίτες επικουρικοί που προσλήφθηκαν έχουν καλύψει μόνο αυτό το κενό και δεν υπάρχει λόγος να απολυθούν αν αρθούν οι αναστολές εργασίας.

Ο Αθ. Πλεύρης παραβλέποντας και κρύβοντας τις εκατοντάδες απολύσεις επιχειρεί να παρουσιάσει ότι άρση των αναστολών εργασίας αυτόματα σημαίνει απόλυση των τριμηνιτών επικουρικών που έχουν παραταθεί ως 31/12/22. Πρόκειται για ένα άθλιο εκβιασμό κοινωνικού αυτοματισμού, που δεν έχει καμιά σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων σε προσωπικό.

Πρόκειται για ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της  εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας που έχει στοιχήσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Δείτε το σχετικό video από την εμφάνιση του Αθ. Πλεύρη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου