Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι μετά από την ολοκλήρωση των επαφών που πραγματοποιήθηκαν από το προσωρινό ΔΣ του σωματείου μας αυτή την εβδομάδα ήρθε η ώρα να ενημερωθείτε. 

Την Δευτέρα 8/2/21 έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών Κο Μαθιόπουλο Γεώργιο και τον γραμματέα Κο Γιάνναρη Αναστάσιο όπου και τους ενημερώσαμε σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως επικουρικό προσωπικό ( τακτική ημερομηνία μισθοδοσίας , εκτός έδρας , συμβάσεις κλπ). Την ιδία ημέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο πολιτικό γραφείο του Βουλευτή (ΝΔ) Κυκλάδων Κου Φόρτωμα Φιλίππου με τον οποίο συζητήσαμε κατά κύριο λόγο για το μέλλον των συμβάσεων μας και την δυνατότητα από πλευράς του να φέρει το θέμα στην βουλή προς συζήτηση, φυσικά δεν παραλείψαμε να τον ενημερώσουμε και για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα μας. 

Την Τρίτη 9/2/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Τομεάρχη υγείας του Σύριζα και πρώην υπουργό Κο Ξανθό με τον οποίο είχαμε μία πολύωρη συζήτηση εφ’ όλης της ύλης . Μας ζήτησε να του προωθήσουμε τα αιτήματα μας με μια επίσημη επιστολή κ υποσχέθηκε πως θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στην βουλή. Επίσης δήλωσε την διαθεσιμότητα του να πραγματοποιήσουμε και μια τηλεδιάσκεψη με όλο το ΔΣ εκ νέου μετά το πέρας του πρώτου κύκλου επαφών μας στην Αθήνα. Εν συνεχεία της ιδίας ημέρας υπήρξε ακόμα μια συνάντηση με το μέλος του ΔΣ του σωματείου Αθηνών Κον Δράνια Βασίλειο όπου κ με την σειρά του ενημερώθηκε για τα τρέχοντα προβλήματα μας κ εξέφρασε την στήριξη του. 

Στις 11/2/21 μας δέχθηκε ο νομικός σύμβουλος του Υφυπουργού Κου Κοντοζαμάνη. Μετά από την ενημέρωση του σχετικά με τα αιτήματα μας και τις ανησυχίες μας, μας ενημέρωσε πως βούληση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συνέχεια των συμβάσεων μας κ όσο αφορά την «μονιμοποίηση» μας θα προταθεί εξτρά μοριοδότηση σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Σημειωτέο ότι εστίασε στην δικιά μας ειδικότητα και τις θέσεις μας ως έχουν, πως πρέπει (και θα προσπαθήσουν) να παραμείνουν στο σύστημα υγείας. 

Την τελευταία ημέρα της παραμονής των εκπροσώπων του ΔΣ στην Αθήνα (12/2/21) συναντηθήκαμε με τον πρώην υφυπουργό υγείας Κο Πολάκη. Ενημερώθηκε κ αυτός με την σειρά του κ εξέφρασε την στήριξη του κ την πρόθεση του να φέρει άμεσα στην βουλή τα ερωτήματα μας σχετικά με τις συμβάσεις μας κ τις εκτός έδρας αποζημιώσεις.

Κλείνοντας θα ήθελα να σταθώ στο ότι παρόλες τις προσπάθειες μας να συναντηθούμε με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Κο Παπαευσταθίου δεν κατέστη δυνατόν λόγω του φορτωμένου προγράμματος του και τις απουσίας του από την πρωτεύουσα . Από το γραφείο του όμως μας ενημέρωσαν πως έχουμε την απόλυτη στήριξη του Προέδρου, ότι υπάρχει μέριμνα για ανανέωση των συμβάσεων μας κ πως θα προσπαθήσει να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μας έστω κ διαδικτυακά (τηλεδιάσκεψη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου