Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Γιατί δεν έχει χορηγηθεί το Επίδομα Στολής, όπως προβλέπει ο Νόμος της Ν.Δ. τέλος Γενάρη;

 

Γιατί δεν έχει χορηγηθεί το Επίδομα Στολής, όπως προβλέπει ο Νόμος της Ν.Δ. τέλος Γενάρη; 

Κάθε απάντηση δεκτή…

Τελικά, οι «Άριστοι» του Επιτελικού – Κομματικού Κράτους της Ν.Δ. έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο απαξίωσης, αφού δεν εφαρμόζουν πλέον ούτε αυτά που έχουν ψηφίσει οι ίδιοι.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συμβαίνει με το ΕΚΑΒ.

Ήρθε, η ίδια η Κυβέρνηση της Ν.Δ. τον Ιούλιο του 2020 και ψήφισε σχετική διάταξη (Αρ. Φύλου2834/ ΦΕΚ Β΄ 13/7/2020) την εξής διάταξη: Αρ. Γ2γ/Γ.Π. 40655 (1). Ετήσια ειδική αποζημίωση για προμήθεια υπηρεσιακής στολής σε υπαλλήλους του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.). «Χορηγείται ετήσια ειδική αποζημίωση, ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ, για την αγορά ή αντικατάσταση υπηρεσιακής στολής στους υπαλλήλους του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας με τις ειδικότητες: Διασώστη  – Πληρώματος Ασθενοφόρου, Νοσηλευτή, Τεχνικού Συνεργείου, Καθαριστή – Καθαρίστριας και Ιατρού, που υπηρετούν σε αυτό με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Η ανωτέρω αποζημίωση θα καταβάλλεται στους δικαιούχους υπαλλήλους εντός του μηνός Ιανουαρίου εκάστου ημερολογιακού έτους. Για το έτος 2020 θα καταβληθεί εντός του επόμενου μήνα από την έκδοση της απόφασης αυτής. Η αποζημίωση καταβάλλεται με χρηματικό ένταλμα του Ε.Κ.Α.Β. και υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις. Οι προαναφερόμενες ειδικότητες υπαλλήλων υποχρεούνται κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους να φορούν υπηρεσιακή στολή, σύμφωνα με ειδικές προδιαγραφές που καθορίζονται από το Ε.Κ.Α.Β.».

Φτάσαμε στα μέσα Φλεβάρη και στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ, όπως καθορίζονται με τη σχετική Απόφαση, δεν έχει καταβληθεί το προβλεπόμενο  εκ του Νόμου επίδομα των 500€ . Ενώ δεν υπάρχει, μέχρι σήμερα, ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ από τη Διοίκηση ή το Υπουργείο για το χρόνο καταβολής του σχετικού Επιδόματος.

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ να υπάρχουν από τη Διοίκηση και το Υπουργείο, ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ για το χρόνο καταβολής του Επιδόματος, μέσα στο Φλεβάρη. Κάθε άλλη απάντηση, θα πρέπει να κάνει τους εργαζόμενους να ανησυχούν για το πότε θα καταβληθεί το σχετικό επίδομα. Για να δούμε…

Υ.Γ.: Εκθέτει ανεπανόρθωτα  μέχρι τώρα τη πλειοψηφία του Σωματείου του ΕΚΑΒ και της Ομοσπονδία, η σιωπή της για τη χορήγηση του Επιδόματος. Μάλλον δεν θέλουν να «εκθέσουν» τη Κυβέρνηση της Ν.Δ. που με τόσο κόπο στηρίζουν. Γι' αυτό, όσο κυβερνά η Ν.Δ. τα ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα του ΕΚΑΒ, μπαίνουν κάτω από το χαλί και δεν αναδεικνύονται. Ούτε τα λίγα Ασθενοφόρα στους δρόμους, ούτε οι ελλείψεις, ούτε τα ρουσφέτια και οι τακτοποιήσεις. 

Σωματείο και Ομοσπονδία στηρίζουν την Κυβέρνηση της Ν.Δ., και το δείχνουν με την απέραντη σιωπή τους. 

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου