Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Δεν ξέχασαν τις τραμπούκικες και φασιστικές συμπεριφορές τους.


02.02.2021

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εδώ και 4 μήνες η παράταξή μας βλέποντας τα προβλήματα (οικονομικά και υπηρεσιακά) που αντιμετώπιζαν οι επικουρικοί συνάδελφοι, κάναμε αλλεπάλληλες προτάσεις μέσα στα Δ.Σ. του Σωματείου, ώστε να τύχουν και αυτοί την αμέριστη συμπαράσταση και ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενεργοποιώντας τους και εντάσσοντάς τους στο Σωματείο μας.

Η τότε στάση της πλειοψηφίας του προεδρείου του Σωματείου, μόνο συναδελφική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού έβρισκε συνεχώς προφάσεις αποφυγής λύσης του συγκεκριμένου προβλήματος. Αποτέλεσμα όλοι αυτοί οι συνάδελφοι να στραφούν στις δυνάμεις τους και να φτιάξουν Πανελλαδικό Σωματείο Επικουρικών ΕΚΑΒ.

Χθες μετά το Δ.Σ. που είχαμε στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ πήραμε κάποιες αποφάσεις, οι οποίες αργά το βράδυ ανακοινώθηκαν από το site του Σωματείου.

Δεν ανταποκρίνονται όμως στην πραγματικότητα, αφού δημιουργούν το αίσθημα ότι ήταν προτάσεις του Πρόεδρου, με κύριο σκοπό τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων.

Μάλλον κάνουν σεμινάρια fake news στην Πειραιώς και δεν τα χάνουν με τίποτε.

Φυσικά όμως στην ανακοίνωση ξέχασαν να γράψουν και για άλλα ζητήματα που συζητήθηκαν όπως:

  • Δεν τρέχει καμία προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αλλά ούτε πρόκειται να προκύψει στο άμεσο μέλλον.
  • Δεν τρέχει κανένας διαγωνισμός προμήθειας καινούριων ασθενοφόρων και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη σε αυτούς που έτρεχαν ανά Περιφέρεια.
  • Λήξη των 8μηνων ΟΑΕΔ χωρίς καμία πρωτοβουλία αναναίωσης των συμβάσεων τους από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
  • Βλάβες και κλείσιμο των ασθενοφόρων, παρά την διαβεβαίωση πριν καιρό για ομαλοποίηση σε οτι είχε να κάνει σχέση με την σύμβαση μεταξύ ΕΚΑΒ – PEUGEOT
  • Αδρανοποίηση όλων των επιτροπών για την αναβάθμιση του Οργανισμού.
  • Αδρανοποίηση όλων των ενεργειών για την εκπαιδευτική αναβάθμιση των διασωστών.
  • Καμία αναφορά για το υποσχόμενο από την κυβέρνηση Δώρου Χριστουγέννων, καθώς και για το επίδομα Κικίλια, στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ.
  • Καμία αναφορά για τα ΒΑΕ και το ανθυγιεινό επίδομα.
  • Kαμία αναφορά στις αλλεπάλληλες αιτήσεις για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την συνεχόμενη άρνηση τους.

Δέν ξέχασαν όμως τις τραμπούκικες – φασιστικές συμπεριφορές.

Καταγγέλλουμαι την προσπάθεια φίμωσης στα πλαίσια της συνδικαλιστικής μας δράσης, όταν η παράταξή μας κατέθεσε πρόταση (εάν δεν πληρωθεί το επίδομα στολής στις 27/2/2021 όπως ανακοίνωσαν) να προβεί το Σωματείο σε κάθε νόμιμη διεκδίκησή του, λήξαν το Δ.Σ. άρον – άρον χωρίς να γραφτεί η πρότασή μας και χωρίς να μπει στην διαδικασία ψήφισης. 

ΝΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου