Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Μ. Υδραίου: «Να στεγαστούν σε δημοτικά ακίνητα οι τομείς του ΕΚΑΒ ΚΕΡΚΥΡΑΣ σε Βορρά και Νότο»


Η επικεφαλής της παράταξης «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ», Μερόπη Υδραίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το θάνατο ενός συμπατριώτη μας, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.
«Την ώρα που σε ένα μεγάλο νησί όπως η Κέρκυρα χάνονται ανθρώπινες ζωές επειδή δεν υπάρχουν ασθενοφόρα, κάποιοι ασχολούνται με το να φτιάξουν δύο ή τρεις δήμους στα μέτρα τους, ενώ η πρώτη και κύρια προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι η υγεία των κατοίκων και εν προκειμένω η δημιουργία και στελέχωση δύο νέων τομέων του ΕΚΑΒ στη Βόρεια και τη Νότια Κέρκυρα.
Ένας συμπατριώτης μας έχασε χθες τη ζωή του περιμένοντας, μάταια, ασθενοφόρο.
Στην Κέρκυρα χρειάζεται πλήρης αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ.
Χρειαζόμαστε δύο νέους Τομείς του ΕΚΑΒ σε Βορρά και Νότο με επαρκή στελέχωση για να βγαίνουν οι βάρδιες και να καλύπτονται οι ανάγκες αλλά και νέα ασθενοφόρα.
Δυστυχώς το νησί μας έμεινε έξω από την κατανομή των νέων ασθενοφόρων από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ενώ και η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα χτυπάει κόκκινο.
Ο Δήμος Κέρκυρας δεν μπορεί να καλύπτεται πίσω από τη δικαιολογία ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα τα ζητήματα της δημόσιας υγείας.
Το θεσμικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί δίνει τη δυνατότητα στην αυτοδιοίκηση να στηρίξει την πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας.
Ο Δήμος Κέρκυρας θα μπορουσε να βοηθήσει με τη δωρεάν προσφορά δύο δημοτικών ακινήτων για να στεγαστούν δύο τομείς του ΕΚΑΒ σε Βόρεια και Νότια Κέρκυρα.
Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε.
Πρώτα όμως πρέπει να κάνουμε μια Νέα Αρχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου