Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Μαθητές του 36ου Δημοτικού εκπαιδεύονται τις πρώτες βοήθειες από διασώστες του ΕΚΑΒ ΚΡΗΤΗΣ


Τις γνώσεις τους μεταλαμπάδευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ σε παιδιά του 36ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.


Τις πρώτες βοήθειες, καθώς και την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση διδάχτηκαν σήμερα από τους διασώστες του ΕΚΑΒ Γεώργιο Σωτηρόπουλο, Εμμανουήλ Καλεμάκη, Αντώνιο Κλάδο, και τον γιατρό Μιχαήλ Ζερβόπουλο, μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του 36ουΔημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.
Με χαρά και με ιδιαίτερη προσοχή τα παιδιά άκουσαν, έμαθαν, αλλά και θαύμασαν από κοντά το σημαντικό έργο αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι προσφέρουν με αυταπάρνηση και μαχητικότητα τις υπηρεσίες τους σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

«Η ενημέρωση αυτή, βοηθάει όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και ανθρώπους κάθε ηλικίας, να έχουν τη σιγουριά, ότι είναι ωφέλιμοι στην κοινωνία και ότι μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μια δύσκολη στιγμή για τον συνάνθρωπο», αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου κ. Τζαγκαράκης Ευάγγελος, ο οποίος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την ευγενική αυτή προσφορά των διασωστών στο σχολείο.




«Η γνώση που μας παρείχαν θα μας δώσει σιγουριά, η σιγουριά ηρεμία και η ηρεμία άριστα  αποτελέσματα. Η θυσία του ελεύθερου χρόνου τους για να μας μεταδώσουν τόσο σπουδαίες γνώσεις, αλλά και το λειτούργημα το οποίο γενικά επιτελούν αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωφελή και ανθρωπιστική δράση τους», τονίζει ο διευθυντής του σχολείου εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου