Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Γ.Ν. Ηλείας: Ασθενοφόρο αποκλειστικά για δευτερογενείς διακομιδές


Το διέθεσε το ΕΚΑΒ μαζί με οδηγό στο Νοσοκομείο Πύργου - Σε «καλό δρόμο» η πρόταση ανανέωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού - Προμήθεια μηχανημάτων σε Μονάδα Εμφραγμάτων και Τεχνητού Νεφρού
Ασθενοφόρο, αποκλειστικά για τις δευτερογενείς διακομιδές ασθενών (εξιτήρια, επανεξετάσεις χειρουργημένων κτλ), αποδεσμεύοντας έτσι τα «μάχιμα» ασθενοφόρα και τους διασώστες, θα διαθέσει το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας στο Νοσοκομείο Πύργου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση της Διευθύντριας του ΕΚΑΒ Βασιλικής Καφαντάρη, καθώς αποδεσμεύει ουσιαστικά τα πληρώματα των ασθενοφόρων που είναι για τα επείγοντα, από τις δευτερογενείς διακομιδές.
«Πρόκειται για ασθενοφόρο με καινούργιο κινητήρα που θα ενεργοποιηθεί για το σκοπό αυτό. Το ΕΚΑΒ θα διαθέσει οδηγό και το Νοσοκομείο τραυματιοφορέα.
Η παρέμβαση αυτή θα αποδεσμεύσει τα μάχιμα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από το βάρος των δευτερογενών διακομιδών, τα περιστατικά επείγοντα και μη θα διακινούνται ταχύτερα και οι κλινικές θα αποσυμφορούνται γρηγορότερα από τους ασθενείς που παίρνουν εξιτήρια.
Νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω τη Διευθύντρια του ΕΚΑΒ για την άψογη συνεργασία» επισήμανε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος.
Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της Διοίκησης για τη σταδιακή ανανέωση του «κουρασμένου» και «γερασμένου» ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Ν.Μ. Πύργου. Όπως είπε, «η πρόταση μας προϋπολογισμού 410 χιλ. για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης και ήδη στον προσωρινό πίνακα κατάταξης λαμβάνει την υψηλότερη βαθμολογία. Αναμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις, εκφράζουμε τη συγκρατημένη αισιοδοξία μας. Παράλληλα «χτίζουμε» την πρότασή μας για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Την Τετάρτη με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ εγκρίθηκε από πλευράς σκοπιμότητας η προμήθεια ενός κεντρικού σταθμού παρακολούθησης με πέντε (5) παρακλίνια μόνιτορ για τη Μονάδα Εμφραγμάτων προϋπολογισμού 75 χιλ. ευρώ και δέκα (10) μηχανημάτων αιμοκάθαρσης για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού προϋπολογισμού 180 χιλ. ευρώ. Στην ίδια πρόταση θα ενσωματωθούν η προμήθεια κλιματιστικής μονάδας στο ΚΕΦΙΑΠ για ψύξη θέρμανση προϋπολογισμού 41 χιλ. ευρώ και μιας ουρολογικής κάμερας υψηλής ανάλυσης προϋπολογισμού 44,9 χιλ. ευρώ η σκοπιμότητα των οποίων έχει ήδη εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο».
Αξιολόγηση δείκτη νοημοσύνης στη Ν.Μ. Πύργου
Από τις 26 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα η Ψυχολόγος του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης θα αξιολογεί το δείκτη αποκατάστασης σε παιδιά έως 18 ετών. Η συγκεκριμένη μέτρηση είναι αναγκαία για τον προσδιορισμό του ποσοστού αναπηρίας στις επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Παράλληλα θα παρέχονται και οι υπηρεσίες Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής σε εξωτερικά περιστατικά μετά από ραντεβού. Τα ραντεβού θα κλείνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη και ώρες 9:00-13:00 στα τηλ.2621360824 και 2621360878.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου