Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Διασώστης έσωσε πανικόβλητο κουτάβι από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»


Ανάμεσα στους επιβάτες του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο οποίο ξέσπασε χθες αργά το βράδυ φωτιά, βρέθηκε ένας άνδρας , διασώστης στο επάγγελμα, που προσέφερε τη βοήθειά του και σε ένα μικρό αρσενικό σκυλάκι που ήταν αρχικά σε κλουβί.
Σύμφωνα με ανάρτησή της Σταυρούλας Ζερβού στο Facebook, το κλουβί ανοίχτηκε για να ελευθερωθεί το μικρό σέτερ, αλλά περιφερόταν μετά  μόνο του μέσα στον όλο πανικό μέσα στους καπνούς που τους έπνιγαν όλους. Τελικά κάποιος βρέθηκε να το βγάλει έξω και  υιοθέτησε προσωρινά  ο διασώστης που δεν το άφησε στη μοιρα του.
Η κ. Ζερβού με νεότερη ανάρτησή της προσθέτει τις εξής πληροφορίες:

Update!!!!!
Ο κηδεμόνας του σκύλου προσπαθησε να μπει στο καράβι ώστε να βγάλει απο το κλουβί τον σκύλο του.
Δεν του το επέτρεψαν γιατί υπήρχε κίνδυνος.
Μεσα στον πανικο, ο άνθρωπος έφυγε για να μεταφέρει την γυναίκα του και το παιδί του, άλλα στην πορεία γύρισε κι έψαχνε τον σκύλο. Ο σκύλος είχε όμως ήδη μεταφερθεί στο ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων) , όπου πλέον είναι σε συνεννόηση για να τον παραλάβει, αφού κριθεί οτι το σκυλάκι  μπορεί να φύγει.

Νωρίτερα η ίδια είχε γράψει τα εξής:
Το οχηματαγωγό Ελευθέριος Βενιζέλος, πήρε χτες βράδυ φωτιά. Η πυροσβεστική και η αστυνομία, φρόντισε ώστε να βγουν σώοι οι επιβάτες και το πλήρωμα. Υπήρχαν οχήματα του ΕΚΑΒ και διασωστες ΕΚΑΒ με μηχανες. Αναμεσα σε ολους αυτους υπήρχε κι ενας υπέροχος άνθρωπος, οδηγός μηχανής και διασωστης, που δεν λειτούργησε μονο υπερ των ανθρωπων.
Μεσα στο πλοιο υπήρχε κι ένα αρσενικό σκυλάκι σεττερ μέσα σε κλουβί.Το κλουβι ανοίχτηκε ώστε να ελευθερωθεί το πλάσμα αυτό, αλλα οποιος επιβάτης το συνοδευε, δεν εμφανιστηκε για να το παραλαβει. Το σκυλακι περιφεροταν μεσα στο καραβι σε αθλια κατασταση, με αναπνευστικα προβλήματα και χωρις δυναμεις να βρει την εξοδο.
Καποιος το εβγαλε και το παρέλαβε ο «Κωστας», διασωστης του ΕΚΑΒ, ο οποιος δεν προσπερασε το σκυλάκι.
Κωστα, σ’ευχαριστουμε που εσωσες το σκυλακι, δινοντας του τις πρωτες βοήθειες. Ευχαριστουμε το ΕΚΑΒ, που παρολο που αντιμετωπιζουν δυσκολιες, δεν προσπερασαν. Αλλλος ενας Ανθρωπος αναμεσα μας.Ενας αφανης ΗΡΩΑΣ. Να εισαι καλα Κωστα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου