Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Νοσοκομείο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ». Να πάρει θέση η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ




Νοσοκομείο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ». Να πάρει θέση η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ στηρίζοντας τη πρωτοβουλία Κυβέρνησης- Ιδρύματος Ωνάση για να επανέλθει υπό την εποπτεία του Δημοσίου.


Το τελευταίο διάστημα διεξάγεται ένα έντονο παρασκήνιο με έπαθλο το Νοσοκομείο Ντυνάν. Μετά το σκανδαλώδες ξεπούλημα του στη Τράπεζα Πειραιώς από τη Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου με τις «ευλογίες» της αμαρτωλής Διοίκησης Μαρτίνη, η Τράπεζα Πειραιώς έχει προχωρήσει σε Διεθνή Διαγωνισμό για τη πώληση του Ντυνάν.

Ήδη διεθνή κερδοσκοπικά funds - που έχουν πλημμυρήσει τη χώρα και έχουν προχωρήσει σε εξαγορές στον χώρο της Ιδιωτικής Υγείας( Υγεία, Metropolitan) διεκδικούν και το Ντυνάν.

Ένα Νοσοκομείο που έγινε –σε μεγάλο βαθμό- από χρήματα και του Ελληνικού Λαού, και οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, σε αγαστή συνεργασία  με τη διοίκηση Μαρτίνη, με μεθοδεύσεις το οδήγησαν στη χρεοκοπία και στην αγκαλιά της Τράπεζας Πειραιώς και του «Εθνικού Τραπεζίτη».

Με τους εργαζόμενους για μήνες απλήρωτους, να αγωνιούν για το μέλλον τους και μέχρι σήμερα τα διεκδικούν τη διασφάλιση της εργασίας και την επιβίωση του Νοσοκομείου.


Οι εργαζόμενοι πήραν ξεκάθαρα θέση ΥΠΕΡ «της εκδήλωσης ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για την επανένταξή του στην εποπτεία του Δημοσίου».  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου, μία τέτοια κίνηση θα αποτελεί «προσφορά προς την ελληνική κοινωνία, παρέχοντας προς όλους τους πολίτες ένα νοσοκομείο με υψηλού επίπεδου υπηρεσίες υγείας και άρτιο εξοπλισμό, ενώ συγχρόνως βάζει φραγμό στο μονοπωλιακό καθεστώς που επιχειρείται να εφαρμοστεί στον κλάδο, που ενδεχομένως θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες τόσο προς τους πολίτες και τα ασφαλιστικά ταμεία, όσο και στα εργασιακά». Τέλος το Σωματείο των Εργαζομένων δηλώνει «ότι πάγια και κυρίαρχη θέση του αποτελούσε πάντα η υπεράσπιση του κοινωφελούς χαρακτήρα του νοσοκομείου υπό τον έλεγχο και εποπτεία του Δημοσίου και του υπουργείου Υγείας».

Εμείς στηρίζουμε το αίτημα του Σωματείου και των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ντυνάν και ζητάμε ΟΛΟΙ οι θεσμικοί φορείς του χώρου της Υγείας ( ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ-ΠΙΣ) να στηρίξουν τη πρωτοβουλία για την επαναφορά του Νοσοκομείου Ντυνάν υπό την εποπτεία του Δημοσίου απορρίπτοντας την παραχώρησή του σε κερδοσκοπικά funds.


Υ.Γ: Είναι άξιο απορίας, από τη μία οι «ταξικές δυνάμεις» να αρθρογραφούν και να καταγγέλλουν την είσοδο των κερδοσκοπικών  funds στην Υγεία, και από την άλλη να μένουν «σιωπηλοί» όταν δίνεται η δυνατότητα να περάσει το Ντυνάν υπό την εποπτεία του Δημοσίου. . Γιατί άραγε….;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου