Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Η «Hill» επιλογή του ΙΣΝ για υπηρεσίες της στην Πρωτοβουλία «Στηρίζοντας την Υγεία»


Η εταιρεία «Hill International», παγκόσμιος ηγέτης στη διαχείριση κινδύνων σε κατασκευές ανακοίνωσε ότι είναι η επιλογή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ/SNF) για την παροχή των υπηρεσιών της (Program and Project Management Services) στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του Ιδρύματος «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα».
Το ανακοινωθέν επεσήμανε ότι το ΙΣΝ αποτελεί ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο. Πρόσφατα ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για στήριξη του τομέα τηςΥγείας στην Ελλάδα με μία σειρά από δωρεές 200 εκατ. ευρώ.
To σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας με το ελληνικό κράτος, για την υλοποίηση της δωρεάς αυτής υπογράφηκε στις 21 Μαρτίου 2018.
Υπενθυμίζεται ότι, η «Πρωτοβουλία για την Υγεία» περιλαμβάνει την υλοποίηση 7 έργων, τα οποία υπέδειξε το Υπουργείο Υγείας βάσει των υφιστάμενων αναγκών στη χώρα.
Οπως ενημερώθηκε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας από τον συμπρόεδρο του ΙΣΝ, κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, ξεκινάει άμεσα η υλοποίηση του πρώτου από τα επτά συνολικά έργα που εντάσσονται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, καθώς έχει επιλεγεί ο εξοπλισμός που θα εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, μέσα στο επόμενο διάστημα.
Συγκεκριμένα, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κλίνες νοσηλείας, εξοπλισμό χειρουργείων, λαπαροσκοπικούς πύργους, εξοπλισμό για το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα, το τμήμα ΩΡΛ, το Γναθοχειρουργικό, ενδοσκοπικά μηχανήματα, φορεία, monitors παρακολούθησης ασθενών, αναπνευστήρες, απινιδωτές, κ.ά. Το σύνολο της συγκεκριμένης μόνο δωρεάς αναμένεται να υπερβεί τα €8 εκατομμύρια.
Αναλυτικότερα, η Πρωτοβουλία περιλαμβάνει στο σύνολό της τα παρακάτω έργα:
Τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής
Τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό Νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη
Τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό κτιρίου που θα ανεγερθεί στη θέση που βρίσκονται σήμερα τα κτίρια «Οίκος Αδελφών» και «Αδελφών Νοσοκόμων» στο χώρο του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, με σκοπό να λειτουργήσει ως Έδρα της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής
Την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός (ολοκληρώνεται άμεσα – βλ. παραπάνω)
Την προμήθεια νέου εξοπλισμού καθώς και τη συντήρηση υφιστάμενου με σκοπό την ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ
Την προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού (PET – Τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων καθώς και δημιουργία μονάδων παραγωγής ραδιοφαρμάκων) σε επιλεγμένα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας
Τη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και την αντιμετώπιση του τραύματος
Η «Hill International» θα παρέχει υπηρεσίες επί του «project management» για τρία κατασκευαστικά έργα, μέρος του προγράμματος, από την προκαταρκτική φάση μέχρι την παράδοση στο ελληνικό κράτος και την περίοδο αστικής ευθύνης για τυχόν ελαττώματα.
«Αυτό το Πρόγραμμα παρέχει τις επενδύσεις, που είναι αναγκαίες σε μεγάλο βαθμό, στις τοπικές κοινότητες και σε μεγάλο βαθμό θα ωφελήσουν τον τομέα Υγείας της Ελλάδας στο σύνολο», δήλωσε ο κ. Μανώλης Σιγάλας (Manolis Sigalas), αντιπρόεδρος της Hill και διευθύνων σύμβουλος Νότιας Ευρώπης.
«Συμμεριζόμαστε το όραμα και τους στόχους του ΙΣΝ. Είμαστε ενθουσιασμένοι και είναι τιμή μας να υποστηρίξουμε το ΙΣΝ στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος εθνικής σημασίας».
Η «Hill International» διαθέτει πάνω από 3.000 επαγγελματίες σε περισσότερα από 50 γραφεία διεθνώς. Παρέχει προγράμματα στη διαχείριση, σχεδιασμό, κατασκευή και άλλες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε πελάτες σε διάφορους τομείς τηα αγοράς.
Πρόσφατα το περιοδικό «Engineering News-Record» κατέταξε την «Hill» ως την 8η μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα διαχείρισης κατασκευών στις ΗΠΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου