Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Σημαντική ενίσχυση από ιδίους πόρους έρχονται 11 ασθενοφόρα και 3 ΚΙΜ για το ΕΚΑΒ της Πάτρας


Σημαντική ενίσχυση έρχεται για το ΕΚΑΒ Πάτρας, προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες της λειτουργίας του. 
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά στα παράρτημα της Πάτρας έρχονται τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες, δέκα ασθενοφόρα επειγόντων περιστατικών και ένα ασθενοφόρο επειγόντων Μ.Ο. 
Συνολικά το ΕΚΑΒ της Πάτρας θα ενισχυθεί με 14 οχήματα προϋπολογισμού 1.042.840 ευρώ. Πέρα από το ΕΚΑΒ της Πάτρας θα ενισχυθούν το παράρτημα της Τρίπολης (7 ασθενοφόρα επειγόντων, προϋπολογισμού 467.480 ευρώ) και το παράρτημα της Λαμίας (5 ασθενοφόρα επειγόντων και 2 ασθενοφόρα επειγόντων Μ.Ο. Σύνολο 7 οχήματα προϋπολογισμού 467.480 ευρώ). 
Επίσης, σε πανελλήνιο επίπεδο, βρίσκονται σε εξέλιξη ενέργειες για τη συνολική προμήθεια 145 νέων ασθενοφόρων και μέσα στον σχεδιασμό της υπηρεσίας για το έτος 2019, είναι η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με επιπλέον ασθενοφόρα αλλά και μοτοσικλέτες για την ανανέωση του αντίστοιχου στόλου.
Τα συνολικά 301 καινούργια ασθενοφόρα οχήματα, η απόκτηση των οποίων είτε ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη είτε έχει δρομολογηθεί στο πλαίσιο των διαγωνισμών και των δωρεών σε συνδυασμό με τα 90 που αποκτήθηκαν το 2016, ανανεώνουν τον στόλο του ΕΚΑΒ πάνω από το 50% μέσα σε τρία χρόνια.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΕΚΑΒ «μετά από ενέργειες του υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ και η απελευθέρωση των δυνάμεων που συνεπάγεται, ανοίγουν νέες προοπτικές, αφήνοντας πίσω τις τραγικές μέρες των μνημονίων και της υγειονομικής φτώχειας του πληθυσμού», ενώ συνεχίζοντας αναφέρει:
"Όλα αυτά καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη βούληση και την καθημερινή προσήλωση της διοίκησης του ΕΚΑΒ στην ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας της υπηρεσίας, προς όφελος της κοινωνίας, της δημόσιας υγείας και των εργαζομένων σε αυτή". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου