Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Καταγγελία: «Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αστακού, ο πεθερός μου πιθανότατα να ζούσε»


Μια σοβαρή καταγγελία γνωστοποιήθηκε στο agrinionews.gr τη βασιμότητα της οποία οφείλουν οι αρμόδιοι της Υγείας να διερευνήσουν.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει  ο κ. Λάζαρος Τσάμης, κάτοικος Αστακού, ο πεθερός του, Νίκος Μαντάς, απεβίωσε  σε ηλικία 61 ετών και σε αυτό έπαιξε ρόλο και η απουσία ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αστακού το οποίο ήταν χαλασμένο.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα ο εκλιπών έπασχε από ΧΑΠ και έπαθε κρίση δύσπνοιας . Αναμένοντας το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Αγρίνιο, υποστηρίζεται πως, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ο ασθενής άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Αγρινίου .
Ο καταγγέλλων επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στην 6η ΥΠΕ και τη διοίκηση του Κέντρου Υγείας για το γεγονός πως δεν υπήρχε ασθενοφόρο. «Εαν υπήρχε ασθενοφόρο, ο πεθερός μου πιθανότατα να ζούσε σήμερα», ανέφερε.
Το agrinionews.gr έλαβε την καταγγελία και δημοσιεύει το κομμάτι που αφορά το περιστατικό αυτό καθ’ αυτό καθώς θεωρεί ότι πρέπει να διερευνηθεί. Οι προσωπικές ευθύνες θα πρέπει να καταλογισθούν (αν στοιχειοθετούνται) μετά από τη διερεύνηση του θέματος   που σε κάθε περίπτωση επαναφέρει στο προσκήνιο τα χρόνια και γνωστά προβλήματα στη δημόσια Υγεια.
Η περιγραφή του περιστατικού από τον κ. Τσάμη:

Η φωτό που ακολουθεί συνοδεύει την καταγγελία. Ενδεικτική της κατάστασης στη δημόσια Υγεία εν έτει 2018…Φιάλη οξυγόνου μεταφέρεται με αγροτικό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου