Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Η ΠΟΕΔΗΝ απαντά στον Καλλιάνο: «ΜΑΦ δεν υπάρχει – Δεν μας φοβίζουν οι απειλές του»



«Τι να πρωτοκάνουν δύο νοσηλεύτριες» διερωτάται ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, απαντώντας σε δήλωση του γαλάζιου βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου που μίλησε για την κατάσταση υγείας του πατέρα του, ο οποίος και νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ο μετεωρολόγος με δάκρια στα μάτια ξέσπασε κατά προσωπικού του ΕΣΥ που αντιμετώπισε την περίπτωση του πατέρα του, μιλώντας για λάθους χειρισμούς, ενώ όπως τόνισε, πρόκειται να τοποθετηθεί ξανά δημόσια, αυτή τη φορά ονομαστικά.

Η ΠΟΕΔΗΝ από την δική της πλευρά θεωρεί άτυχη την δήλωση του Γ. Καλλιάνου και δηλώνει πως «δεν μας φοβίζουν οι απειλές του που θέλουμε να πιστεύουμε έγιναν εν θερμώ», ενώ δηλώνει πως κατανοεί τον πόνο και την ανησυχία της οικογένειας. Ο Μιχ. Γιαννάκος βεβαιώνει πως ο πατέρας του κ. Καλλιάνου είχε την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Αναφέρει, μάλιστα, πως οι συνοδοί απαιτούσαν την συνεχή φροντίδα των νοσηλευτών, εξηγώντας παράλληλα την κατάσταση που επικρατεί στην κλινική όπου υπάρχουν μόνο δύο ή τρεις νοσηλεύτριες για 44 ασθενείς.

«Επειδή δεν φθάνουν τα κρεβάτια νοσηλεύονται πολλοί σε ράντζα και φορεία. Παρ ότι είναι αγγειοχειρουργική κλινική νοσηλεύει πολλούς ασθενείς με παθολογικά προβλήματα, ασθενείς covid-19 και γίνεται τεράστια προσπάθεια από το ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό να μην υπάρξει διασπορά μικροβίων» συμπληρώνει ο κ. Γιαννάκος και αναρωτιέται:

«Τι να πρωτοκάνουν δύο νοσηλεύτριες ή στην καλύτερη περίπτωση τρείς σε κάθε βάρδια με 44 ασθενείς οι περισσότεροι σε πολύ βαριά κατάσταση. Οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας είναι συγκεκριμένες και δυστυχώς δεν φθάνουν για προληπτική νοσηλεία μη διασωληνωμένων ασθενών. Ελάχιστοι έως καθόλου μη διασωληνωμένοι ασθενείς εισάγονται στις ΜΕΘ. Εάν εφαρμοζόταν αυτή η τακτική οι 900 κλίνες ΜΕΘ που κάθε ημέρα μειώνονται λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού, δεν θα έφταναν».

Επίσης, ο κ. Γιαννάκος σημειώνει πως «οι γιατροί διέγνωσαν ότι δεν απαιτείται διασωλήνωση άρα ούτε εισαγωγή σε ΜΕΘ με βάσει τη κλινική του εικόνα. ΜΑΦ δεν υπάρχει. Όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση διασωληνώθηκε και εισήχθη σε ΜΕΘ. Όπως συμβαίνει με όλους τους ασθενείς στο ΑΤΤΙΚΟ» επισημαίνοντας παράλληλα τις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίες με την σειρά τους δεν επιτρέπουν την σωστή φροντίδα των ασθενών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μιχάλη Γιαννάκου, προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ:

ΑΤΥΧΗΣ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κο ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

Κατανοούμε τον πόνο, την αγωνία της οικογένειας του Κου Καλλιάνου για την εξέλιξη της υγείας του πατέρα του που νοσηλεύεται στην Αγγειοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ από 6/4.

Όμως οι δηλώσεις για ευθύνες του προσωπικού του Αττικού νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του είναι ατυχείς. Συνομίλησα σήμερα με το προσωπικό του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου και είναι εξοργισμένοι. Ο πατέρας του έτυχε και τυγχάνει της καλύτερης δυνατής φροντίδας στο ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Χειρουργήθηκε από Αγγειοχειρουργούς με επιτυχία. Πολλές φορές την ημέρα τον έβλεπαν γιατροί πολλών ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Νοσηλεύονταν σε δίκλινο θάλαμο με τους συνοδούς να απαιτούν συνεχώς τη φροντίδα των νοσηλευτών. Η Αγγειοχειρουργική κλινική όμως του νοσοκομείου Αττικόν νοσηλεύει 44 ασθενείς. Επειδή δεν φθάνουν τα κρεβάτια νοσηλεύονται πολλοί σε ράντζα και φορεία. Παρ ότι είναι αγγειοχειρουργική κλινική νοσηλεύει πολλούς ασθενείς με παθολογικά προβλήματα, ασθενείς covid-19 και γίνεται τεράστια προσπάθεια από το ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό να μην υπάρξει διασπορά μικροβίων.

Τι να πρωτοκάνουν δύο νοσηλεύτριες ή στη καλύτερη περίπτωση τρείς σε κάθε βάρδια με 44 ασθενείς οι περισσότεροι σε πολύ βαριά κατάσταση. Οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας είναι συγκεκριμένες και δυστυχώς δεν φθάνουν για προληπτική νοσηλεία μη διασωληνωμένων ασθενών. Ελάχιστοι έως καθόλου μη διασωληνωμένοι ασθενείς εισάγονται στις ΜΕΘ. Εάν εφαρμοζόταν αυτή η τακτική οι 900 κλίνες ΜΕΘ που κάθε ημέρα μειώνονται λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού, δεν θα έφταναν.

Μακάρι να είχαμε σε λειτουργία 3.500 κλίνες ΜΕΘ όπως θα έπρεπε με βάσει τις νοσοκομειακές κλίνες που διαθέτουμε για να μπορούσαν να εξυπηρετούνται και τέτοιες περιπτώσεις μη διασωληνωμένων ασθενών. Ευτυχώς εφέτος με τη διαχείριση που έγινε στις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ δεν είδαμε το απαράδεκτο φαινόμενο διασωληνωμένων ασθενών επί ημέρες εκτός ΜΕΘ.

Στο ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ λοιπόν όταν ζητήθηκε από τους συγγενείς να εισαχθεί σε ΜΕΘ οι γιατροί διέγνωσαν ότι δεν απαιτείται διασωλήνωση άρα ούτε εισαγωγή σε ΜΕΘ με βάσει τη κλινική του εικόνα. ΜΑΦ δεν υπάρχει. Όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση διασωληνώθηκε και εισήχθη σε ΜΕΘ. Όπως συμβαίνει με όλους τους ασθενείς στο ΑΤΤΙΚΟ. Όταν κάποιος ασθενής χρήζει ΜΕΘ εγγράφεται στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΚΕΠΥ και σε συνεννόηση των γιατρών με το ΕΚΑΒ γίνεται η διακομιδή και εισαγωγή. Εάν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται εισάγεται εκεί.

Το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ εξετάζει 1.000 ασθενείς στην κάθε εφημερία, εισάγει περί τους 200 ασθενείς και είναι πρωταθλητής των ράντζων. Το λιγοστό προσωπικό δίνει τη ζωή του. Εάν θέλετε να αποδώσετε ευθύνη σε κάποιον, αφήστε στην άκρη το λιγοστό ηρωικό προσωπικό που έως πρόσφατα χειροκροτούσατε και αποδώστε ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν και είναι οι παθογένειες του ΕΣΥ, των νοσοκομείων.

Περαστικά με όλη μας τη καρδιά στον πατέρα του Κου Καλλιάνου, όπως και σε όλους τους ασθενείς. Προφανώς δεν μας φοβίζουν οι απειλές του που θέλουμε να πιστεύουμε έγιναν εν θερμώ.

documentonews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου