Οχι έναν, αλλά δύο γιατρούς θα μπορούσε να είχε προσλάβει το Δημόσιο για να υπηρετήσουν στο αεροδρόμιο της Ρόδου, με τα χρήματα και τις εργατοώρες που έχουν ξοδευτεί για να πηγαινοέρχεται το ΕΚΑΒ, ελλείψει γιατρού στο αεροδρόμιο της Ρόδου.
Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» κι επιβεβαίωσε το εργασιακό σωματείο του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, το πρόβλημα της έλλειψης γιατρού από τον διεθνή αερολιμένα της Ρόδου, είναι πολύ μεγαλύτερο και σοβαρότερο απ’ ό,τι αρχικά υπολογίζονταν.
Αφενός επειδή στο αεροδρόμιο από το οποίο διακινούνται ετησίως συνολικά (εσωτερικού και εξωτερικού επιβάτες) περισσότεροι από 5.000.000 άνθρωποι, και αφετέρου επειδή το ΕΚΑΒ, δέχεται τεράστιο αριθμό κλήσεων για να μεταφέρει από εκεί περιστατικά τα οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν επιτόπου χωρίς μεταφορά στο Νοσοκομείo, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος καθυστέρησης σε άλλα σοβαρότερα περιστατικά που συμβαίνουν εκείνη την ώρα σε άλλες περιοχές του νησιού μας.
Μόνο από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και χθες, το ΕΚΑΒ δέχθηκε 300 κλήσεις για να μεταβεί στο αεροδρόμιο της Ρόδου προκειμένου να μεταφέρει στο νοσοκομείο αντίστοιχα περιστατικά.
Όμως, από τις 300 αυτές κλήσεις, τα 60 από αυτά τα περιστατικά χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Ρόδου για περαιτέρω νοσηλεία, αφού για τα υπόλοιπα είτε κρίθηκε ότι δεν ήταν σοβαρά, είτε αντιμετωπίστηκαν επιτόπου.
Ένας μεγάλος αριθμός περιστατικών για τα οποία κλήθηκε το ΕΚΑΒ από τους κυβερνήτες των αεροσκαφών (μέσω του Πύργου Ελέγχου του Αερολιμένα μας) ακυρώθηκαν αφού μέχρι να προσγειωθεί το αεροσκάφος, η γενική εικόνα του επιβάτη μεταβαλλόταν και δεν απαιτούνταν μεταφορά του στο νοσοκομείο ή ο ίδιος δεν το επιθυμούσε.
Επίσης, το ΕΚΑΒ έχει κληθεί στο αεροδρόμιο ακόμα και για στραμπούληγμα ποδιού, για αδιαθεσίες επιβατών που περίμεναν στις ουρές ή στις αίθουσες αναμονής και σε πολύ πιο ελαφρά περιστατικά, τα οποία θα μπορούσαν όμως να αντιμετωπιστούν με την παροχή πρώτων βοηθειών, από ένα ιατρείο που έπρεπε να λειτουργεί εντός του αερολιμένα (στελεχωμένο με γιατρό και νοσηλευτή – νοσηλεύτρια) και μάλιστα την καλοκαιρινή σεζόν σε 24ωρη βάση.
Σε κάθε περίπτωση, η έλλειψη ιατρού και η μη λειτουργία ιατρείου εντός του αερολιμένα της Ρόδου, αποτελεί σοβαρή έλλειψη η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, από τους τοπικούς μας φορείς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου