Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Παν. Κουρουμπλή στο ΕΚΑΒ Βόλου


Περιοδεία στον Βόλο πραγματοποίησε σήμερα ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπου είχε σειρά συναντήσεων. Ο Βουλευτής, τ. Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε αρχικώς το Λιμεναρχείο Βόλου, συνοδεία της Υφυπουργού Εσωτερικών κας. Μαρίνας Χρυσοβελώνη και του βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, όπου συνομίλησε με την υπολιμενάρχη κ. Βασιλική Κωνστάντα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου τους υποδέχθηκαν ο διοικητής κ. Ματθαίος Δραμητινός και ο αναπληρωτής Διοικητής κ. Χαρίλαος Αποστολίδης και συνομίλησαν για τα θέματα του ιδρύματος. Ακολούθησε συνάντηση και με τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μηνδρινό αλλά και μέλη του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου.
Σειρά είχε το Ίδρυμα Ειδικών Παίδων «Ασπρες Πεταλούδες», οικοτροφείο για πάνω από 50 άτομα όλων των ηλικιών, με σοβαρές ψυχικές αναπηρίες και που προσφέρει βασικές θεραπευτικές υπηρεσίες. Ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Μπακαλιάνος ξενάγησε τον κ. Κουρουμπλή στις αίθουσες και τον ενημέρωσε για τα θέματα του ιδρύματος.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Βόλου όπου συνομίλησε με τον επικεφαλής κ. Μάριο Μπούτα και άλλα μέλη του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας Μαγνησίας.
Επόμενη επίσκεψη του κ. Κουρουμπλή, συνοδεία και του βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κου. Μεϊκόπουλου, ήταν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή κ. Μιλτιάδη Αλεξάκη, και ακολούθησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, παρουσία και της Υφυπουργού Εσωτερικών κας. Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

«Οι προσεχείς Ευρωεκλογές είναι, αυτή τη φορά, εξαιρετικά κρίσιμες διότι η Ευρώπη, από την εποχή που έπεσε το τείχος του Βερολίνου, βρίσκεται σε καθοδική πορεία κοινωνικής αφυδάτωσης και ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός αρχίζει να χάνει το ανθρώπινο πρόσωπό του. Υπάρχει ένας πυροδοτούμενος Ευρωσκεπτισκισμός που αμφισβητεί τους θεσμούς και ελλειμματοποιεί τις σχέσεις του πολίτη με το ευρωπαϊκό πολιτικό γίγνεσθαι, είναι μια Ευρώπη που αδυνατεί να διεκδικήσει να φορολογήσει τους κολοσσούς του διαδικτύου. Μια Ευρώπη που άφησε πίσω της εκατομμύρια ανθρώπους στα αζήτητα, στο περιθώριο, στην εξαθλίωση και μια Ευρώπη που κλείνει τις πόρτες της στον πρόσφυγα – μετανάστη, και φάνηκε αδύναμη στο να διαδραματίσει ρόλο στη Μέση Αναστολή ενώ ήξερε τις συνέπειες» δήλωσε στους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ.

Εν συνεχεία οι κ.κ. Κουρουμπλής, Μεϊκόπουλος και η κα. Χρυσοβελώνη βρέθηκαν στον Οργανισμό Λιμένα Βόλου και, ακολούθως, ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με υποψηφίους των προσεχών δημοτικών και περιφερειακών αρχαιρεσιών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας δε στην ΕΡΑ Βόλου και ερωτώμενος σχετικά με την απόφασή του να στραφεί στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για να συμβάλλει στην συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου