Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Με τροπολογία παράταση για την αποζημίωση στολής στο ΕΚΑΒ


Τροπολογία κατέθεσε το υπουργείο Υγείας στο νομοσχέδιο για τα διπλώματα οδήγησης και προβλέπει την παράταση της αποζημίωσης στολής στα πληρώματα και τους διασώστες του ΕΚΑΒ.


Παρατείνεται εκ νέου για τρεις (3) μήνες από τη λήξη 31.10.2018 και μέχρι τις 31.01.2019, για την εξόφληση (κατά παρέκκλιση των κατά περίπτωση οριζόμενων διατάξεων) υποχρεώσεων που απορρέουν από και συναφών
- προμήθειες ιατροτεχνολογικών προϊόντων, φαρμάκων υπηρεσιών των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. συμπεριλαμβανομένων των Ψυχιατρικών και των Πανεπιστημιακών Κλινικών, των νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο, του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης,
- την παροχή υπηρεσιών σε νοσοκομεία του Ε.Σ. Υ.,
- την κάλυψη αναγκών του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας,
- προμήθειες υλικών-αγαθών και παροχή υπηρεσιών των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. και των Δ.Υ.Πε. που διενεργήθηκαν μέχρι 31.10.2016, χωρίς την υπογραφή σύμβασης κ.λπ.
Επίσης κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης περί εφοδιασμού φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, πράξεις οι οποίες αφορούν στη δυνατότητα εφοδιασμού των φορέων ΥΠΕ-ΠΕΔΥ, από τους προμηθευτές των νοσοκομείων εποπτείας κάθε Υ.Πε. με επέκταση των αντίστοιχων συμβάσεων με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις θα πληρώνονται σε βάρος των πιστώσεων των προϋπολογισμών ΥΠΕ-ΠΕΔΥ έτους 2019.

Ακόμη με μια διάταξη της τροπολογία παρατείνεται και για το έτος 2019 η καταβολή της αποζημιωσης προμήθεια στολής στους διασώστες και τα πληρώματα ασθενοφόρων Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), κατά παρέκκλιση διατάξεων που προβλέπουν τη χορήγηση της παροχής αυτής είδος. Από την συνέχιση του προκαλείται δαπάνη ύψους 1,750 εκατ. ευρώ για το έτος 2019 για την καταβολή αποζημίωσης και την προμήθεια στολής για τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
Τέλος τα ποσά των υπερωριών νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Γ.Ν. Νίκαιας «ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» μηνός Δεκεμβρίου 2018, που δεν εντάχθηκαν στον αντίστοιχο προϋπολογισμό, δύναται να εγγραφούν στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, καθ' υπέρβαση των εγκεκριμένων πιστώσεων έτους 2019. Τα ποσά αυτά πληρώνονται στους δικαιούχους από τα ταμειακά διαθέσιμα του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου