Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Για το σκάνδαλο Novartis θα πάρει θέση η ΠΟΕΔΗΝ;



Για το σκάνδαλο Novartis  θα  πάρει θέση η ΠΟΕΔΗΝ;

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον - όχι με ιδιαίτερη έκπληξη - τις αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο Novartis και τη φερόμενη εμπλοκή πρώην πρωθυπουργών και υπουργών, νυν στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και Δημοσιών Λειτουργών και υπηρεσιακών παραγόντων. 

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως σπαταλούνταν δισεκατομμύρια και η φαρμακευτική εταιρεία τύγχανε προνομιακής μεταχείρισης, την ίδια περίοδο που οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο υπέστησαν μειώσεις μισθών και συντάξεων και χιλιάδες οδηγούνταν στη διαθεσιμότητα και την  απόλυση. 

Αναδεικνύονται επίσης, οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση, στη διάλυση των δομών Υγείας και Ασφάλισης και εν τέλει στην κρίση και στα Μνημόνια.

Καταρρέει έτσι το αφήγημα της “συλλογικής ευθύνης”, του “μαζί τα φάγαμε” για την κρίση και επιβεβαιώνεται –για άλλη μια φορά - η αξία της αταλάντευτης αντίστασης του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στο Δημόσιο απέναντι στις πολιτικές λιτότητας.

Θεωρούμε απαραίτητη την ταχύτατη διαλεύκανση όλων των πτυχών της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι εμπλέκονται.

Τέλος περιμένουμε από τις Συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες της Υγείας, ΠΟΕΔΗΝ - ΟΕΝΓΕ να πάρουν θέση. 

Η παρατεταμένη σιωπή, απλώς τους εκθέτει ανεπανόρθωτα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου