Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Διαστάσεις επιδημίας τα τροχαία στην Κρήτη!!!


Πριν καλά καλά η Κρήτη ξεπεράσει το σοκ από τον άδικο χαμό των δύο νέων κοντά στην Πολυτεχνειούπολη στα Χανιά, μέσα στο Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν άλλα δύο πολύ σοβαρά τροχαία με δύο νεκρούς και τραυματίες.
Το Σάββατο τουριστικό λεωφορείο ανατράπηκε στην παλιά εθνική οδό κοντά στο Ηράκλειο ύστερα από σύγκρουση με Ι.Χ., ο οδηγός του οποίου έχασε τη ζωή του, ενώ τα ξημερώματα της Κυριακής 18χρονος που γυρνούσε σπίτι από τη δουλειά του σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Μεσαρά.
Σε μάστιγα εξελίσσονται τα τροχαία για τη μεγαλόνησο, που από την αρχή του χρόνου έχει θρηνήσει 34 νεκρούς διεκδικώντας τον διόλου τιμητικό τίτλο μιας από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της Ευρώπης όσον αφορά την οδική ασφάλεια. 
Το πρωί του Σαββάτου τουριστικό λεωφορείο ανατράπηκε στην παλιά εθνική οδό, στο ύψος του Αποσελέμη, ύστερα από σύγκρουση με άλλο όχημα, ο 41χρονος οδηγός του οποίου σκοτώθηκε ακαριαία.
Στο λεωφορείο, που ανήκει σε ξένη τουριστική εταιρεία, επέβαιναν περίπου 30 τουρίστες, με τους τραυματίες να μεταφέρονται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. 

Κι άλλος 18χρονος... 

Λίγες ώρες αργότερα άλλο ένα νέο παιδί, μετά την 20χρονη Στέλλα και τον 19χρονο Γιάννη που βρήκαν τραγικό θάνατο την Πέμπτη, χάθηκε στην άσφαλτο.
Ο 18χρονος Μιχάλης Λαζανάκης από τον Αμπελούζο επέστρεφε σπίτι από την εργασία του σε χώρο εκδηλώσεων, αλλά δεν έφτασε ποτέ καθώς σε διασταύρωση κοντά στο σπίτι του έχασε τον έλεγχο του αγροτικού του οχήματος και έπεσε πάνω σε μία ελιά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Ο άτυχος 18χρονος μεταφέρθηκε πολυτραυματίας στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου υπέκυψε.
Τραγική ειρωνεία ότι λίγη ώρα πριν είχε συνομιλήσει με τη μητέρα του που προσφέρθηκε να τον πάρει η ίδια από τον χώρο εργασίας του. 
Αλλο ένα σοβαρό τροχαίο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα, σημειώθηκε στην Επισκοπή Ρεθύμνου.
Μιλώντας πριν από λίγες μέρες στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΕΣυΠροΤΑ), Γιάννης Λιονάκης, είχε κάνει λόγο για μία από τις χειρότερες περιφέρειες της Ευρώπης σε θέματα οδικής ασφάλειας, την έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης στο οδικό δίκτυο και τους δεκάδες νεκρούς, που είναι κυρίως νέοι άνθρωποι.
Περιέγραψε, δηλαδή, μια κατάσταση στους δρόμους της Κρήτης που προκαλεί τουλάχιστον μελαγχολία και απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων για να μπει τέλος στο φόρο αίματος στην άσφαλτο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου