Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

«Εξαφανίστηκε» διασώστης του ΕΚΑΒ, ένας ακόμα λιγότερος στη Χίο

 

Κι εκεί που όλοι στη Χίο περιμένουν από την αρχή του καλοκαιριού να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις Πλεύρη – Μηταράκη για την στελέχωση του ΕΚΑΒ στο νησί, ξαφνικά το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022, γίνεται γνωστό ότι το διαθέσιμο προσωπικό λιγοστεύει κατά ένα άτομο, για άγνωστο προσώρας λόγο και για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Το πρόβλημα ανέκυψε κατά την γνωστοποίηση του προγράμματος με τις βάρδιες του προσωπικού του ΕΚΑΒ, όπου το συγκεκριμένο άτομο φαίνεται να μην έχει βάρδια, αλλά και να μην αναγράφεται ο λόγος της απουσίας του (π.χ. άδεια).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διασώστης αυτός, που δεν κατάγεται από τη Χίο, είτε έχει αποσπασθεί (αναφέρεται δίμηνη απόσπαση), είτε έχει μετατεθεί σε άλλο σημείο της Ελλάδος. Το βέβαιο είναι ότι δεν φαίνεται να βρίσκεται στην υπηρεσία.

Την ίδια ακριβώς στιγμή, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ισχυρίσθηκε ότι το ΕΚΑΒ ανταπεξέρχεται στα περιστατικά (!) και πρόσθεσε ότι «το καλοκαίρι του 2023 δεν θα έχουμε την ίδια ανησυχία που είχαμε φέτος με την πολύ μεγάλη αύξηση του προσωρινού πληθυσμού της Χίου»!

astraparis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου