Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Απάντηση της διοίκησης του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Θεαγένειο» στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ!!!


Στα δημοσιεύματα με αφορμή την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αναφορικά με την κατάσταση στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» απαντά με ανακοίνωση του ο διοικητής του Νοσοκομείου, Θεόδωρος Ρεβενάκης.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:
«Σε απάντηση   δημοσιευμάτων του ημερήσιου και ηλεκτρονικού τύπου, με αφορμή το Δελτίο Τύπου της  Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. στις 21/09/2016,  οφείλουμε να παρουσιάσουμε τα παρακάτω δεδομένα:
  • Στο Ακτινοθεραπευτικό-Ογκολογικό Τμήμα του  Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» υπάρχουν  δύο (2) γραμμικοί επιταχυντές σε πλήρη λειτουργία, οι οποίοι εξυπηρετούν  150-180 ασθενείς ημερησίως και ένα μηχάνημα κοβαλτίου, του οποίου η αλλαγή της πηγής έχει δρομολογηθεί. Η λίστα αναμονής δεν υπερβαίνει τον ένα μήνα, κάτι που είναι παγκοσμίως αποδεκτό.
  • Το τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής δεν καταργήθηκε. Με την υπ΄αριθμ. πρωτ. Υ4α/33316/04-04-2014 κοινή υπουργική απόφαση, ενοποιήθηκε με το ΩΡΛ Ογκολογικό Τμήμα (ΦΕΚ 1153/Β’ / 06-05-2014). Οι δύο θέσεις επιμελητών Β’ ειδικότητας στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής υφίστανται, και για την μία εξ αυτών αναμένεται διορισμός Ιατρού από το Υπουργείο Υγείας, μετά από κρίση.
Υπάρχουν 289 κενές οργανικές θέσεις, εκ των οποίων οι 31  (13 Ιατρών ΕΣΥ, 1 θέση Επιστημονικού μη Ιατρικού Προσωπικού, 2 Παραϊατρικού Προσωπικού, 9 Νοσηλευτικού Προσωπικού και 6 Διοικητικού Προσωπικού) υπόκεινται  σε διαδικασίες πρόσληψης ήδη. Στην Ιατρική Υπηρεσία υπηρετούν 14 επικουρικοί Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Στην Νοσηλευτική Υπηρεσία και στο Παραϊατρικό Προσωπικό υπηρετούν τέσσερα  (4) άτομα ως επικουρικό προσωπικό.

  • Στο τμήμα Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα για τους υπερήχους η αναμονή είναι περίπου 13-14 μήνες και όχι πάνω από 2 χρόνια !
  • Το Φαρμακείο του Νοσοκομείου χορηγεί κανονικότατα στους ασθενείς του Νοσοκομείου  τα φάρμακα που έχουν ανάγκη, όπως για παράδειγμα το x-geva. Το δε αναφερόμενο φάρμακο prolia δεν υπάρχει, ούτε υπήρχε ποτέ στο Φαρμακείο μας, διότι δεν συνιστάται από τους θεράποντες ιατρούς για την θεραπεία τους.

  • Όσον αφορά το Τμήμα Πρόληψης  το Γαστρεντερολογικό Ιατρείο λειτουργεί 1 φορά την εβδομάδα. Το Γυναικολογικό Τμήμα λειτουργεί καθημερινά  για τεστ ΠΑΠ, ενώ κάθε Παρασκευή γίνονται γνωματεύσεις, κολποσκοπήσεις και εξετάσεις. Στο Τμήμα Μαστού  διενεργούνται Ψηφιακές Μαστογραφίες και ψηλαφήσεις κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή.
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου