Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ούτε μία μέρα δεν μειώθηκε η ποινή των νεαρών που έστειλαν το διασώστη του ΕΚΑΒ Ηρακλείου στο ΠΑΓΝΗ αφού τον ξυλοφόρτωσαν αγρίως

 

Ούτε μία μέρα δεν μειώθηκε η ποινή των δύο νεαρών που κάθισαν εκ νέου στο σκαμνί του Β’ Τριμελούς πλημμελειοδικείου Ηρακλείου ώστε να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό, για την επίθεση σε βάρος του 46χρονου τότε διασώστη του ΕΚΑΒ, λίγα μέτρα από τον τομέα της υπηρεσίας στην Αλικαρνασσό την Κυριακής 9 Φεβρουαρίου του 2020.

Πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι που έστειλαν στο ΠΑΓΝΗ το διασώστη με κατάγματα στο πρόσωπο αλλά και σοβαρό τραύμα στο τύμπανο του αυτιού του, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με 22 μήνες συνολική ποινή φυλάκισης κατά συγχώνευση με τριετή αναστολή .

Τότε και οι δύο ζήτησαν συγγνώμη από το διασώστη του ΕΚΑΒ και υποστήριξαν ότι πλέον έχουν αλλάξει πλήρως τρόπο ζωής και συνήθειες και ότι το βράδυ της επίθεσης είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη και σήμερα ο διασώστης εμφανίστηκε συναισθηματικά φορτισμένος καθώς δεν μπορεί να συνέλθει από το περιστατικό που τον στιγμάτισε ανεξίτηλα.

Υπενθυμίζεται πως τον διασώστη τότε  βρήκε αιμόφυρτο στο δρόμο συνάδελφός του διασώστρια με την οποία είχαν βάρδια το βράδυ του ξυλοδαρμού τους . Η συνάδελφός του τον μετέφερε στο ασθενοφόρο κάλεσε ενισχύσεις καλώντας το 166 και το μετέφερε παρά το σοκ της στο νοσοκομείο.

Ο εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ χρειάστηκε να νοσηλευθεί στο ΠΑΓΝΗ αρκετές μέρες καθώς από τον άγριο ξυλοδαρμό, υπέστη ρήξη τυμπάνου με αποτέλεσμα να έχει χάσει την ακοή του και να υποστεί ρήξη γνάθου.

Το χρονικό της επίθεσης

Οι δύο νεαροί περπατούσαν έξω από τον τομέα του ΕΚΑΒ στην Αλικαρνασσό αφότου είχαν εξέλθει λίγα λεπτά νωρίτερα από το Αστυνομικό Μεγάρο του  Ηρακλείου όταν, άρχισαν να χτυπούν σταθμευμένο ασθενοφόρο αλλά και τα οχήματα διασωστών και όχι μόνο προκαλώντας υλικές ζημιές.

Ο  διασώστης ακούγοντας τα χτυπήματα βγήκε έξω από τον τομέα του ΕΚΑΒ για να διαπιστώσει τι συμβαίνει.

Όταν είδε τους κατηγορούμενους να προκαλούν φθορές στα αυτοκίνητα τους έβαλε τις φωνές για να σταματήσουν και τότε οι νεαροί ξεκίνησαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές.

Τονίζεται πως πριν ξυλοφορτώσουν τον διασώστη του ΕΚΑΒ οι δύο δράστες σύμφωνα με την αστυνομία φέρονται να είχαν επιτεθεί σε έναν αλλοδαπό, ο οποίος μάλιστα προχώρησε σε μήνυση εις βάρος τους ενώ νωρίτερα είχαν επιτεθεί και σε δύο άλλους φοιτητές.

radiome.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου