Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Αντί να λύνει τα τεράστια προβλήματα στην Υγεία στο Νομό Πρέβεζας η Κυβέρνηση προσλαμβάνει οδηγούς με “μπλοκάκι” στο ΕΚΑΒ

Σαν να μην έφταναν τα μεγάλα προβλήματα με τις δευτερογενείς διακομιδές στο Νομό Πρέβεζας, σαν να μην έφτανε η απαξίωση του ΕΚΑΒ, τα υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο Πρέβεζας, η Κυβέρνηση προχώρησε σε ακόμη μία “αλχημεία” που αφορά το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), με τον Ν.5111/ΦΕΚ 76/24.5.2024 στο άρθρο 39 εντελώς αιφνιδιαστικά το Υπουργείο Υγείας σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης πέρασε διάταξη με την οποία δίνεται η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού πάσης φύσεως με δελτίο παροχής υπηρεσιών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στο ΕΚΑΒ. Είναι ομολογία αποτυχίας της πολιτικής στελέχωσης του ΕΣΥ και ταυτόχρονα ελαστικοποιούνται περαιτέρω οι εργασιακές σχέσεις.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει: “... Δυνατότητα πρόσληψης με δελτίο παροχής υπηρεσιών για γιατρούς έχουν εδώ και πολλά χρόνια τα νοσοκομεία και σε πολλές περιπτώσεις και για λοιπό προσωπικό. Και όμως ελάχιστοι ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις ενδιαφέροντος και έρχονται στα νοσοκομεία.
Ως εκ τούτου το μέτρο των προσλήψεων με μπλοκάκια δεν θα αποδώσει αφού δεν θα βρεθούν ενδιαφερόμενοι και ταυτόχρονα ελαστικοποιούνται περαιτέρω οι εργασιακές σχέσεις.
Επίσης με το άρθρο 38 στον ίδιο νόμο τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μπορούν να στελεχωθούν με σπουδαστές του ΙΕΚ ΕΚΑΒ οι οποίοι μπορεί και να μην διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης Β΄ κατηγορίας και να εκτελούν υποχρεωτικά καθήκοντα συνοδηγού ασθενοφόρου. Μετά τους ένστολους οι οποίοι στελεχώνουν ασθενοφόρα καθώς επίσης και το πάσης φύσεως προσωπικό των κέντρων Υγείας έχουμε τώρα τους εκπαιδευόμενους σπουδαστές των ΙΕΚ ΕΚΑΒ να εκτελούν διακομιδές. Υποβαθμίζεται η ποιότητα της προνοσοκομειακής περίθαλψης, αυξάνεται η επικινδυνότητα των διακομιδών εκτάκτων περιστατικών.
Μέχρι να εκπαιδευθεί, να εξειδικευτεί αυτό το προσωπικό θα φύγει.
Μόνιμο προσωπικό θέλουμε στο ΕΣΥ, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χορήγηση κινήτρων.

Ζητάμε να αποσυρθούν οι εν λόγω διατάξεις, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, να προσληφθεί το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό πληρώματα ασθενοφόρων για να εκτελούν αποκλειστικά και μόνο τις διακομιδές με ασφαλή κάλυψη όλης της χώρας”.

atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου