Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ


 Τον τελευταίο χρόνο, ζούμε τις καταστροφικές συνέπειες της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται  σε συνδυασμό με την πανδημία έχουν οδηγήσει τη ζωή όλων μας σε τέλμα.

Η ΝΔ με πρόσχημα την πανδημία έχει νομοθετήσει τους ποιο αντιδραστικούς νόμους. Νόμους που περιορίζουν την ατομική και κοινωνική ελευθερία των πολιτών δημιουργώντας ένα κράτος φόβου και βίας.

Είναι πρωτοφανής η καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η αστυνομική βία και καταστολή, η διάθεση εκατομμυρίων ευρώ στα ΜΜΕ, το όργιο των αντιδημοκρατικών νομοσχεδίων και νομοθετικών ρυθμίσεων, οι απευθείας αναθέσεις προμηθειών και υπηρεσιών του Δημοσίου σε ημέτερους. Δυστυχώς ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς!!!!

Όσον αφορά την υγεία, καθημερινά, καταρρίπτεται  το αφήγημα της Κυβέρνησης περί πλήρους προετοιμασίας της πολιτείας για αποτελεσματική και μάλιστα παραδειγματική στην Ευρώπη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το προσωπικό  του ΕΚΑΒ εργάζεται πλέον στα όρια των αντοχών του χωρίς ενίσχυση και ουσιαστική θωράκιση.  Από τα χειροκροτήματα φτάσαμε στην πλήρη «απαξίωση». Από την «ενίσχυση» στον πλήρη «αποδεκατισμό». Στις αλχημείες στα νούμερα που δεν μπορούν να συγκαλύψουν τις σκόπιμες παραλείψεις και στη  διαστρέβλωση της αλήθειας.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό κάθε κατηγορίας και σε συνδυασμό με άδειες ειδικού σκοπού και άδειες λόγω απομόνωσης, οδηγούν σε απόγνωση όσους μένουν πίσω και αναγκάζονται να καλύψουν τα κενά.

Η καθημερινή εξουθένωση όλων μας σε συνδυασμό με τις πολιτικές που εφαρμόζονται καθιστούν εμάς και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας τουλάχιστον ανεπαρκές για τη κάλυψη των αναγκών των ασθενών και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

1

   1. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 και αφού όλα έδειχναν ότι το 2ο κύμα της πανδημίας είναι προ των πυλών, μετακινήθηκε μεγάλος όγκος πληρωμάτων ασθενοφόρου από την Αθήνα προς την περιφέρεια και από τα ενεργά τους καθήκοντα σε θέσεις που δεν άπτονται των αναγκών του ΕΚΑΒ. Αποτέλεσμα όλου αυτού, η αποδυνάμωση της δύναμης και οι παλινωδίες στις αποφάσεις, αφού μαθαίνουμε ότι θα ενυσχίσουν την δύναμη της Αθήνας εργαζόμενοι της περιφέρειας. Ζητάμε:

i. Την πλήρη λίστα όλων αυτών των μετακινήσεων,

ii. Την πλήρη λίστα απασχόλησης των πληρωμάτων ασθενοφόρων της Κ.Υ.


2. Από τον Φεβρουάριο του 2020 και ενώ η ιστοσελίδα του ΕΚΑΒ ενημερωνόταν καθημερινά με την δύναμη των ασθενοφόρων, που επιχειρησιακά δρούν στο λεκανοπέδιο της Αττικής, σταμάτησε χωρίς καμία ενημέρωση. Αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαφάνεια στην επιχειρησιακή δύναμη.Ζητάμε:

i. Την επαναφορά της λειτουργίας της,

ii. Την πλήρη λίστα της επιχειρησιακής δύναμης ανά ημέρα και μήνα, από την ημέρα που τέθηκε εκτός λειτουργίας


3. Από την αρχή της πανδημίας, με απαίτηση των εργαζόμενων, τοποθετήθηκε συνεργείο απολύμανσης στην Κ.Υ. με υπόσχεση να υπάρξει πανελλαδική λειτουργία σε όλα τα παραρτήματα. Στις 31.12.2020 έληξε η σύμβαση, με αποτέλεσμα την αντικατάστασή του με άλλο συνεργείο, ποιοτικά χαμηλότερο από το προηγούμενο. Ζητάμε:

i. Ποιοτικότερη απολύμανση των οχημάτων και συμβάσεις που να καλύπτουν όλα τα παραρτήματα και τομείς του ΕΚΑΒ


4. Το 2020 αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης 91 συνάδελφοι και η εικόνα που υπάρχει για το 2021 είναι 96 συνάδελφοι. Πέρα από τους σχεδιασμούς που γίνονται ώστε το ΕΚΑΒ να στελεχώνεται μόνο με επικουρικό προσωπικό, θεωρούμαι πως οι σκέψεις για στελέχωση με μόνιμο προσωπικό ή δεν υπάρχουν ή έχουν ξεχαστεί. Ζητάμε:

i. Τον σχεδιασμό για μόνιμο προσωπικό πανελλαδικά,

ii. Τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, με βάση το σχέδιο προυπολογισμού για το 2021


5. Η αποδυνάμωση του ΕΚΑΒ Αθηνών, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε ασθενοφόρα, έφερε την αγανάκτηση των πολιτών που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, με πολύωρες καθυστερήσεις στην εξηπηρέτησή τους. Την ευθύνη όλων των παραπάνω η Διοίκηση φρόντισε να την πετάξει στους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα από τα χειροκροτήματα να φτάσουμε στις αυστηρές ποινές. Ζητάμε:

I. Άμεσα την απόσυρση των ποινών και την πλήρη κάλυψη από αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για την πραγματική κατάσταση που βιώνει το ΕΚΑΒ.

Περιμένουμε τις απαντήσεις σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου