Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Κικίλιας: Σε Outsourcing τα εργαστήρια με πρόσχημα την εξυπηρέτηση των πολιτών


Την ανάθεση σε ιδιώτες των εργαστηριακών εξετάσεων νοσοκομείων εξήγγειλε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο υπουργός υγείας κ. Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην διενέργεια διαφόρων εξετάσεων, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις μαγνητικές στο  Αττικό, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «θα τα δώσει σε Outsourcing» προκειμένου να μην περιμένουν οι ασθενείς για 3 μήνες αλλά αυτές να πραγματοποιούνται μέσα σε 15 μέρες.

Ο κ. Κικίλιας μπορεί να έχει επιδοθεί το σύντομο χρονικό διάστημα που είναι υπουργός σε μια σειρά εξαγγελίες επικοινωνιακού χαρακτήρα, παράλληλα όμως δεν κρύβει και τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης να δώσει πρώτα από όλα μεγάλα τμήματα του εργαστηριακού τομέα σε ιδιώτες. Γι’ αυτό και δεν κάνει καμιά αναφορά στην ανάγκη δημόσιων επενδύσεων για την αντικατάσταση αυτού του εξοπλισμού ούτε βεβαίως προχωρά σε οποιαδήποτε προκήρυξη για την στελέχωση αυτών των τμημάτων. Μοναδικός στόχος της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι η περαιτέρω διείσδυση των μεγάλων πολυεθνικών στον εργαστηριακό τομέα με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Όλα αυτά για την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ αποτελούν ψιλά γράμματα για να τα σχολιάσει προκειμένου να μην αποκαλυφθούν οι στοχεύσεις της Κυβέρνησης που κινούνται μέσα στα πλαίσια των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών που ακολουθούνται την τελευταία δεκαετία τις οποίες με διάφορους τρόπους στήριξε αυτή η πλειοψηφία.


ΥΓ. Δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός ότι ο κ Κικίλιας δεν γνωρίζει ότι στο Αττικό εδώ και 5 χρόνια από το 2014 ο μαγνητικός τομογράφος είναι χαλασμένος και άρα δεν πραγματοποιούνταν καθόλου μαγνητικές τομογραφίες στο νοσοκομείο όλο αυτό το χρονικό διάστημα και όχι με καθυστέρηση 3 μηνών όπως ο ίδιος ανέφερε. Αναρωτιόμαστε μάλιστα μήπως ο κ. Κικίλιας χωρίς να το θέλει προανήγγειλε ότι θα ανατεθεί σε εργολάβο η λειτουργία του νέου μαγνητικού τομογράφου του οποίου η διαδικασία τοποθέτησης έχει ήδη ξεκινήσει στο Αττικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου