Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Με μόνιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ η Ραφήνα!


Το θέμα της έλλειψης ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, το έχουμε τονίσει πολλές φορές μέσα από το irafina.gr, και το είχαμε φέρει ξανά στην επικαιρότητα μετά και το τραγικό περιστατικό που συνέβη στις αρχές του καλοκαιριού στο λιμάνι της Ραφήνας, όπου παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Τριγλίας έφυγε από το ζωή από ανακοπή καρδιάς.
Το τραγικό αυτό περιστατικό είχε προκαλέσει γι ακόμα μία αντιδράσεις στους κατοίκους της Ραφήνας, όπως και είχε συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.
Μάλιστα για το θέμα του ασθενοφόρου, όπως είχαμε πάλι πρώτα αποκαλύψει μέσα από το irafina.gr, ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς είχε αποστείλει έγγραφο προς τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, στο οποίο ανέφερε πως λόγω της έλλειψης ασθενοφόρου σε μόνιμη βάση στην περιοχή, τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η μεταφορά ενός επείγοντος περιστατικού (Δείτε ΕΔΩ).
Σε συνέχεια αυτού, η 1 ΥΠΕ, είχε πάρει την απόφαση να διαμορφωθούν κατάλληλοι χώροι στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας, ώστε να στεγαστεί γραφείο για παραμονή πληρώματος ασθενοφόρου ΕΚΑΒ (Δείτε ΕΔΩ).
Οι πληροφορίες μας έλεγαν πως για το θέμα αυτό υπήρχαν εξελίξεις. Έτσι σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ιατρό κ. Κωνσταντίνο Μώρο, μας αποκάλυψε πως ενημερώθηκε από την Υπεύθυνη Συντονισμού της Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ραφήνας κα. Αναστασία Ζαρζάλη, πως η απόφαση για την μόνιμη εγκατάσταση σταθμού του ΕΚΑΒ στη Ραφήνα έχει ληφθεί και αναμένεται να κοινοποιηθεί την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα.
Μάλιστα έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες για την διαμόρφωση των κατάλληλων χώρων στο Κέντρο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου