Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΑΡΜΑ-ΕΚΑΒ: Η Κινητοποίηση ΠΟΕΔΗΝ στα Γιάννενα. Στο ίδιο – κακόγουστο - έργο θεατές…



 
Στις 26 Απριλίου η ΠΟΕΔΗΝ διοργανώνει το «Καραβάνι της Υγείας» στα Γιάννενα. Μια ακόμη κινητοποίηση με το γνωστό πλαίσιο καταστροφολογίας και κατάρρευσης του Ε.Σ.Υ. σύμφωνα με τις «αντικειμενικές» εκτιμήσεις της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). 

Τα Δελτία καταστροφών πλέον εκδίδονται 2 ημερησίως, πολυσέλιδα και επεξεγηματικά των όσων συμβαίνουν στο πολύπαθο Ε.Σ.Υ. 

Ο στόχος να φτάσουμε τις 1.000 σελίδες Δελτίων Τύπου πριν το καλοκαίρι είναι πλέον εφικτός για τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Οι παρεμβάσεις πλέον της πλειοψηφίας αφορούν το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στις Μονάδες Υγείας, δίνοντας μια άλλη διάσταση στο ρόλο του Συνδικάτου. 

Πλέον η πλειοψηφία εκδίδει: 

  • Ιατρικά Ανακοινωθέντα, 
  • Διαγνώσεις και Προγνώσεις της εξέλιξης της Υγείας Ασθενών, 
  • Δελτία επισκευής Αυτοκινήτων, 
  • Τεχνικά Δελτία, 
  • Κάρτες Ταρώ και Αστρονομικούς Χάρτες. 
Η πληροφορία ότι στο γραφείο του Προέδρου υπάρχει και «μαγική σφαίρα» δεν έχει διαψευστεί. Δεν αφήνουμε κανένα πρόβλημα να μην το αναδείξουμε, να πούμε το μεγάλο κακό που κάνει στην Υγεία και στη Χώρα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και πόσο αναγκαίο είναι να φύγει γρήγορα για να έρθει ο Κούλης με τη Φώφη για να μας σώσουν. Για να πιάσει τόπο και ο αγώνας που κάνουμε μαζί με τα Μ.Μ.Ε. καθημερινά.


Δεν είναι τυχαίο ότι τα Μ.Μ.Ε. αναδεικνύουν καθημερινά θέματα στο χώρο της Υγείας, που πριν από χρόνια (όταν κυβερνούσαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και μέχρι το 2014) δεν θα ήταν ούτε μονόστηλα σε τοπικές εφημερίδες. 

Στο πάρτυ των 85 δις στην Υγεία πήραν και αυτά μέρος, στηρίζοντας πολιτικές και συμφέροντα. Και τώρα που κοπήκαν όλα αυτά (site να παίρνει 300.000€ για ένα χρόνο για να βάζει ανακοινώσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ) βρήκαν «πρόθυμους συνεργάτες» την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, και μαζί υλοποιούν το κοινό στόχο. Την αποδυνάμωση και την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής στο χώρο της Υγείας. Μέχρι και εφημερίδες, που όλα αυτά τα χρόνια για την Υγεία και την ΠΟΕΔΗΝ είχανε μονόστηλα , τώρα παίζουν δισέλιδο σαλόνι, κάθε δελτίο καταστροφολογίας της ΠΟΕΔΗΝ.

Είναι προφανές ότι την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ δεν την ενδιαφέρει η ανάπτυξη ενός κινήματος στην Υγεία για την ανατροπή των Μνημονιακών πολιτικών στην Υγεία. Για αυτό και δεν παίρνει κανένα μέτρο σε αυτή τη κατεύθυνση, αλλά μόνο στην ανάδειξη επικοινωνιακών γεγονότων με έντονα τα χαρακτηριστικά του λαϊκισμού. Το ίδιο θα γίνει και στα Γιάννενα.

Εμείς, στη συνάντηση που έγινε για τη προετοιμασία της κινητοποίησης καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για τη μαζικοποίηση της εκδήλωσης και της ανάδειξης των πραγματικών προβλημάτων. 

Αναλυτικά:
Σε κάθε νομό, με πρωτοβουλία των Σωματείων των Νοσοκομείων, να παρθούν μέτρα για τη δημιουργία Μετώπου Υπεράσπισης των Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας. Μαζί με τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και φορείς να γίνουν σχεδιασμοί για ενημερώσεις των πολιτών για τα πραγματικά προβλήματα και να υπάρξουν αποφάσεις για συμμετοχή στην κινητοποίηση στα Γιάννενα.
Τα Σωματεία των Νοσοκομείων στα Γιάννενα, να κάνουν συσκέψεις με τους φορείς και να καλέσουν τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις που θα προγραμματιστούν. Να υπάρξει εβδομάδα δράσης (ενημέρωτικό υλικό, τραπεζάκια σε κεντρικά σημεία) που να προπαγανδίζουν τη κινητοποίηση.
Η εκδήλωση να καταλήγει στο κέντρο της πόλης (Περιφέρεια, Δήμος) που θα καταθέταμε ψηφίσματα.

Δυστυχώς καμιά πρόταση μας δεν έγινε δεκτή , επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις μας για το πώς θα χειριστεί η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ την κινητοποίηση. Και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε για άλλη μια φορά….

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε τα εξής:
Θα κάνουμε μια πορεία στο Κέντρο των Ιωαννίνων, θα καταλήξουμε στη Λίμνη . Θα μπούμε στα καραβάκια και θα πάμε στο Νησί, όπου θα υπάρχουν εκδηλώσεις με χορευτικά!!!!. Άραγε τη εξυπηρετεί η απομόνωση των εργαζομένων και η κατάληξη μιας «αγωνιστικής κινητοποίησης» σε πανηγύρια με κλαρίνα και χορευτικά; Γιατί η πλειοψηφία απαξιώνει - η ίδια – τη κινητοποίηση; Μήπως για να δώσουμε «εικόνα» στα αγαπημένα μας ΜΜΕ; 

Από αυτή την απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ ήδη το ΠΑΜΕ διαφοροποιήθηκε και κάνει ξεχωριστή κινητοποίηση την Τρίτη το απόγευμα. Και την Τετάρτη θα έχει τυπική συμμετοχή. Και εμείς σαν παράταξη δεν θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα της πλειοψηφίας και θα καταλήξουμε στη πλατεία, δίνοντας ψηφίσματα στη Περιφέρεια και στο Δήμο. 

Η απαξίωση  του Συνδικάτου της ΠΟΕΔΗΝ - από τους σχεδιασμούς της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) – στους εργαζόμενους είναι πλέον χωρίς επιστροφή. Η μικρή συμμετοχή σε δράσεις, η αδυναμία να γίνουν Γ.Σ., Σωματεία που είναι ανενεργά, είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιστραφεί. Δεν πρέπει να αφήσουμε τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο.

Το επόμενο διάστημα, οι παρατάξεις μας θα πάρουν πρωτοβουλίες για δράσεις και παρεμβάσεις για να αναστρέψουμε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα που προσπαθεί να επιβάλει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Και να είναι σίγουροι, θα τα καταφέρουμε.

Υ.Γ Θα θέλαμε να αναδείξουμε – σε αντιπαράθεση - κάποια στοιχεία που δίνει η πλειοψηφία στα αγαπημένα τους κανάλια και εφημερίδες. Το ένα αφορά τις προσλήψεις.

Ειδικότερα

  • Στα κανάλια η πλειοψηφία μιλάει για «τηλεπροσλήψεις» και όλα είναι ψέματα και έχουν γίνει μόνο 600!!! Ποια είναι η πραγματικότητα; (που κανένα κανάλι ή εφημερίδα δεν αναδεικνύει;)

Μέχρι τα μέσα Απριλίου έχουν γίνει οι εξής προσλήψεις
  • 900 Μόνιμοι από την 4Κ-5Κ
  • 681 Μόνιμοι από τους κυλιόμενους 4Κ-5Κ( σε διαδικασία διορισμού)
  • 189 Μόνιμοι του ΕΚΑΒ
  • 400 Μόνιμοι Γιατροί (από παλαιότερες και από τους 780)

 Σε Προκήρυξη

  •  1688 με την 7Κ/2016
  • 93 Μόνιμοι του ΕΚΑΒ (βγήκαν προσωρινοί πίνακες)
  • 500 Μόνιμοι Γιατροί

Επικουρικοί

  • 1300 σε Παράταση 
  • 2300 Γιατροί διορισμένοι 
  • 585 Διορίστηκαν πρόσφατα.

ΚΕΕΛΠΝΟ

  • Έχουν διοριστεί 300
  • Σε προκήρυξη άλλοι 200

Ο.Α.Ε.Δ.

  • 3200 (έχουν διοριστεί 2500)
  • Θα επαναπροκηρυχθούν άλλες 1500 θέσεις

Αναμένεται η προκήρυξη 2000 θέσεων Μόνιμων Γιατρών.

Συνολικά, το σύστημα έχει ενισχυθεί με: 

  • 2100 Μόνιμους, 
  • 4000 επικουρικούς, 
  • 300 ΚΕΕΛΠΝΟ και 
  • 2500 συμβασιούχους ΟΑΕΔ (ετήσιας σύμβασης)

Αυτές είναι οι 600 τηλεπροσλήψεις που βλέπει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Ευτυχώς που υπάρχουν οι αριθμοί…

Το άλλο αφορά τις οφειλές των Νοσοκομείων.
Έβγαινε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ και μίλαγε για οφειλές 1,8 ΔΙΣ!!!
Το Υπουργείο έδωσε στοιχεία για πληρωμές ΟΛΩΝ των οφειλών προηγούμενων ετών και έναρξη του 2017 ΧΩΡΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ!!! (για πρώτη φορά!!!)

Παρά τις αναφορές και των Νοσοκομείων για την εξόφληση των οφειλών και την ύπαρξη ταμειακών διαθέσιμων για το 2017, η πλειοψηφία και τα ΜΜΕ επιμένουν να μιλάνε για οφειλές των Νοσοκομείων. Βλέπεις η αλήθεια και η πραγματικότητα όταν δεν σε βολεύουν, πολύ απλά δεν την αναγνωρίζεις, όπως κάνει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ.

Όσο η πραγματικότητα θα διαψεύδει την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, τόσο περισσότερο θα βλέπουμε πολυσέλιδα Δελτία Καταστροφής, τόσο περισσότερο θα απαξιώνετε ο θεσμικός ρόλος της ΠΟΕΔΗΝ και η πλήρη υποταγή της στις κομματικές επιδιώξεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Καθήκον όλων μας είναι να αλλάξουμε τη πορεία αυτή πριν είναι αργά…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου