Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα: ΠΑΜΕ ΜΑΞΙΜΟΥ;!!!



« ΠΑΜΕ ΜΑΞΙΜΟΥ;»

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) με τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις που παίρνει, επιβεβαιώνει απόλυτα τις εκτιμήσεις μας, για συνειδητή επιλογή ένταξης των δράσεων και των κινητοποιήσεων του κλάδου, στην ατζέντα των σχεδιασμών και παρεμβάσεων των  πολιτικών τους φορέων (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ).  Τόσο η πυκνή αρθρογραφία «επί παντός επιστητού», όσο και τα «καραβάνια Υγείας» που πραγματοποιούνται ανά την επικράτεια, είναι προφανές ότι δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες του κινήματος, αλλά την αντιπολιτευτική προπαγάνδα Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ.


Η συνειδητή εμμονή της πλειοψηφίας να κινείται σε αυτές τις επιλογές, αντί να πάρει πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του κινήματος, να πάρει μέτρα για τη συσπείρωση  των εργαζομένων στα Α΄θμια Σωματεία και να αναπτύξει αγώνες με στόχο την ανατροπή των Μνημονιακών Πολιτικών, έχει οδηγήσει στη πλήρη απαξίωση της Ομοσπονδίας ανάμεσα στους εργαζόμενους, όπως αποδεικνύεται και από το μικρό αριθμό συμμετεχόντων (όπου σώνει τη παρτίδα η καταλυτική παρουσία δυνάμεων του ΚΚΕ. Αθήνα, συνταξιούχοι με τον Κουτσούμπα στην Πάτρα με τη παρουσία του Δημάρχου..)


Κορυφαίο δε δείγμα των πολιτικών και κομματικών σκοπιμοτήτων που ασκούνται από τη πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) είναι η πρόσφατη απόφαση του Γ.Σ της ΠΟΕΔΗΝ, όπως αποτυπώθηκε στη συνεδρίαση της 16/11/2016. Παρά τη κριτική που ασκήθηκε από τις άλλες παρατάξεις  για τη λειτουργία και τις δράσεις της Ομοσπονδίας, η πλειοψηφία αποφάσισε να υπάρξει κινητοποίηση στις 14 Δεκέμβρη με 5ώρη στάση στην Αττική και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου!!!


Είναι δε χαρακτηριστική - μνημείο κομματικής χειραγώγησης και ιδιοτέλειας - η αιτιολόγηση της πρότασης: «Οι υπουργοί Υγείας είναι αναξιόπιστοι, δεν μπορούμε να μιλάμε μαζί τους  και πρέπει να μιλήσουμε μόνο με το Πρωθυπουργό!!».


Η απόφαση αυτή της πλειοψηφίας προκαλεί κάποια ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν:

Μια συνάντηση με το Πρωθυπουργό είναι – πρέπει να είναι - η κορύφωση μεγάλων και παρατεταμένων χρονικά  κινητοποιήσεων, με χιλιάδες εργαζόμενους στους δρόμους, με τη στήριξη ευρύτερων κοινωνικών συμμαχιών, και τα αρμόδια Υπουργεία να αδυνατούν να δώσουν απαντήσεις – στα δίκαια αιτήματα - λόγω των Μνημονικών πολιτικών  όπως είδαμε πρόσφατα ( Συνταξιούχοι, Αγρότες). Άραγε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) πιστεύει ότι έχει δημιουργήσει ένα τέτοιο μέτωπο Αγώνα με τα «Καραβάνια Υγείας» και την αμέριστη στήριξη των διαπλεκόμενων καναλιών και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, δεν έχουν δοθεί λύσεις από το αρμόδιο Υπουργείο και η μόνη διέξοδος είναι ο Πρωθυπουργός;

Είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός, με το να δεχθεί να δει τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, να επιβεβαιώσει την άποψη της ΠΟΕΔΗΝ ότι «οι Υπουργοί Υγείας είναι αναξιόπιστοι!!», όταν ο ίδιος πριν λίγες μέρες στον ανασχηματισμό διατήρησε στο Υπουργείο Υγείας το ίδιο δίδυμο θεωρώντας το έργο τους απόλυτα επιτυχημένο; Και εάν δεν τους δει ο Πρωθυπουργός, στην επόμενη κινητοποίηση θα ξαναδούμε «τους αναξιόπιστους» Υπουργούς Υγείας ή από δω και πέρα μόνο το Πρωθυπουργό;

Είναι ξεκάθαρο ότι η απόφαση της πλειοψηφίας – και ο χρόνος που επιλέγεται να υλοποιηθεί - δεν στοχεύει στο να υπάρξει η συνάντηση με το Πρωθυπουργό, αλλά για ένα ακόμη σόου μπροστά στα κανάλια, με προφανής πολιτικές σκοπιμότητες. Η απόφαση της δε να μην συζητά με το Υπουργείο, από τη μια αποδεικνύει τη πλήρη αδιαφορία για την επίλυση των αιτημάτων  του κλάδου, ενώ από την άλλη επιβεβαιώνει τη πλήρη ένταξη της ΠΟΕΔΗΝ στους αντικυβερνητικούς σχεδιασμούς που επεξεργάζονται τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. 


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους , να συσπειρωθούν στα Σωματεία τους και να αγωνιστούν για την ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων του χώρου και τη δημιουργία ενός Μετώπου για την Υπεράσπιση των Δημόσιων Δομών Υγείας και την ανατροπή των Μνημονιακών Πολιτικών. Ιδιαίτερα όταν – μέσα στα Μνημόνια - οι εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις τους και τις δράσεις τους έχουν καταφέρει, το προηγούμενο διάστημα, να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στις ασκούμενες πολιτικές, προς όφελος των πολιτών και του ΕΣΥ. Η εγκατάλειψη των κατακτήσεων αυτών από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ και η ρητορική «ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα και τα πράγματα είναι χειρότερα», τα πολεμικά δελτία τύπου και τα καραγκιοζλίκια  με τα καραβάνια δείχνει που πραγματικά θέλει να οδηγήσει το κίνημα. Στην πλήρη απαξίωση του… Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας αφήνοντας  τη πλειοψηφία να πορεύεται στο κατήφορο που έχει πάρει..


Υ.Γ Η απόφαση να πάμε Μαξίμου τώρα, πάρθηκε από τους ίδιους ανθρώπους, που το 2010-15 όταν έκλεισαν 11 Νοσοκομεία, απολύθηκαν 3500 γιατροί της Α΄θμιας  και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 1650 εργαζόμενοι, μειώθηκαν κατά 50% οι δαπάνες, δεν έγινε ούτε μία (1) πρόσληψη!!! και η Υγεία κατέρρευσε, ούτε που διανοήθηκαν να πάνε να δούνε το τότε Πρωθυπουργό. Ούτε στα τόσο χρόνια ποτέ η ΠΟΕΔΗΝ, ζήτησε συνάντηση ποτέ με το Πρωθυπουργό. Ενώ με ιδιαίτερη χαρά η πλειοψηφία θεωρούσε αξιόπιστους το Λοβέρδο, τον Άδωνι και το Βορίδη και επιζητούσε να συνομιλεί μαζί τους ,το Ξάνθο  και ο Πολλάκη τους θεωρεί «αναξιόπιστους» και τους βάζει στο περιθώριο. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου